<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer børsfall i USA – fryktindeksen stiger markant

Futures indikerer en rød børsåpning i USA. Fryktindeksen stiger over ti prosent.

    Publisert 7. des. 2022 kl. 14.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    ONSDAG: Det går mot en rød dag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,4 prosent, at S&P 500 vil falle 0,7 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 1,1 prosent. Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,55 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger hele 10,6 prosent til 22,95.

    Neste uke er det et nytt rentemøte i den amerikanske sentralbanken.

    «Frykten i markedet nå er at aktiviteten i økonomien er såpass sterkt at den holder presset oppe mot Fed», skriver Roger Berntsen i en oppdatering.

    Kina

    Onsdag morgen annonserte Kina en rekke tiltak for å lette på de knallharde pandemi-restriksjonene som har tæret tungt på økonomien og på innbyggernes tillit til myndighetene.

    «Blant annet skal flere eldre vaksineres, og det blir forbudt for lokale myndighetene å definere store områder (inkludert boligområder) som høyrisikoområder. Lettelsene bidrar til å dempe børsnedgangen som kom i kjølvannet av en svært svak handelsstatistikk for november», skriver DNB Markets i en rapport.