<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Credit Suisse henter 4,3 milliarder dollar

Storbanken henter kjempesum etter et trøblete år.

    Publisert 8. des. 2022 kl. 20.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    KJEMPEEMISJON: Storbanken henter flere milliarder dollar etter et trøblete år. Bloomberg

    Credit Suisse Group har hentet 4 milliarder franc (4,3 milliarder dollar), hvilket gir banken den nødvendige kapitalen for å gjennomføre en omfattende restrukturering av selskapet.

    Investorene i selskapet er blitt ble enige om å kjøpe 98,2 prosent av aksjene i selskapet på salg i et fortrinnsrettstilbud for å skaffe 2,24 milliarder franc, i følge Credit Suisse. Resten av aksjene vil bli solgt i markedet til en minimumspris på 2,52 franc per aksje. Fortrinnsrettsemisjonen var den andre delen av bankens kapitalinnhenting. Den Zürich-baserte storbanken har allerede hentet 1,76 milliarder franc gjennom en rettet emisjon forrige måned, der Saudi National Bank var en av de største investorene. Saudi National bank vil etter emisjonene bli den største aksjonæren i selskapet med en eierandel på rundt 10 prosent.

    Credit Suisse-aksjen er ned rundt 64 prosent i år, etter å ha opplevd store finansielle problemer. Og følgelig har Credit Suisse har vært svært opptatte av å dempe bekymringene knyttet til deres finansielle posisjon, etter at de har tapt mer enn 8 milliarder dollar i tap i løpet av de siste to årene.