<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endrede tilskuddsordninger skal styrke små lokale medier

Kulturdepartementet fastsatte fredag endringer i tilskuddsordninger som blant annet styrker små lokale medier.

    Publisert 10. des. 2022 kl. 08.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). Eivind Yggeseth

    Endringene gjelder to av de sentrale tilskuddsordningene til mediene – produksjonstilskuddet og innovasjons- og utviklingstilskuddet.

    – Støtten til lokalmediene bidrar til at folk i hele landet kan holde seg orientert om hva som skjer i nærmiljøet sitt. Det er viktig for en god offentlig samtale og sunne lokaldemokratier, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

    Det er også gjort grep for å styrke enkelte fagmedier.

    – Nisjemedier dekker områder som ikke breddemediene prioriterer, og de løfter andre saker og viktige stemmer i samfunnsdebatten. Derfor åpner vi blant annet for at flere fagmedier kan kvalifisere til innovasjons- og utviklingstilskudd enn før, sier Trettebergstuen.

    Hovedendringene i det nye regelverket er knyttet til vilkårene for å kvalifisere til støtte, og til kriteriene for fordeling og beregning av tilskuddet.

    Etter innspill i høringen er det gjort enkelte justeringer. Det er blant annet lagt til et ekstratilskudd til aviser i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.