<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer en rød start på New York-børsen

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

    Publisert 20. des. 2022 kl. 13.53
    Oppdatert 20. des. 2022 klokken 13.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    TIRSDAG: Det går mot en rød dag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge CNBC ligger det an til at Nasdaq vil åpne ned 0,4 prosent mens S&P 500 vil falle 0,1 prosent. Lyspunktet er Dow Jones som i skrivende stund ligger an til å åpne opp beskjedne 0,1 prosent. 

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,66 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,2 prosent til 22,35.

    «Salgspresset på verdens børser, inkluder de amerikanske, fortsatte mandag. Høsten har for øvrig overrasket de fleste investorer positivt, mens desember måned har skuffet så langt. Mao. om det blir et klassisk julerally i år gjenstår å se», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

    Etter at børsen stenger tirsdag vil store selskaper som Nike og FedEx presentere sine kvartalstall.

    «Med en ellers relativt tynn nyhetsstrøm fra selskapssiden vil disse rapportene, og ikke minst hva de sier om utsiktene inn i 2023, kunne få tilsvarende høy oppmerksomhet», skriver DNB Markets i en rapport.

    Tirsdag slippes følgende makrotall i USA:

    • Boligbygging i november, klokken 14.30
    • Redbook detaljhandel, klokken 14.55