<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffett bidrar til å løfte aksjer på Wall Street

Warren Buffett satser på Verizon og Chevron. Det går ikke upåaktet hen på Wall Street.

  Publisert 17. feb. 2021 kl. 15.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  Warren Buffett Foto: AP

  Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,9 prosent og står i 13.916,37 poeng mens Dow Jones står i 31.419,81 poeng etter en nedgang på 0,3 prosent. S&P 500 faller 0,6 prosent til 3.908,68 poeng.

  På vinnerlisten finner vi blant annet Verizon og Chevron som stiger henholdsvis 3,6 prosent og 2,1 prosent. Warren Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway har nylig økt sin eksponering i begge to.

  Detaljhandelsomsetningen i USA var opp 5,3 prosent på månedsbasis i januar. Eksklusive kjøretøysalg var oppgangen på 5,9 prosent på månedsbasis. På forhånd var det ventet at detaljomsetningen skulle stige med 1,1 prosent og med 1,0 prosent eksklusive kjøretøysalg, ifølge Direkt Makro.

  Samtidig har det blitt kjent at produsentprisene i USA var opp 1,3 prosent i januar sammenlignet med måneden før. Her var det ventet en oppgang på 0,4 prosent. Industriproduksjonen økte i samme periode med 0,9 prosent på månedsbasis mens det var ventet en oppgang på 0,5 prosent.

  Enkelte aktører på Wall Street tror ifølge CNBC at høyere renter kan utløse en rotasjon ut av aksjer og inn i obligasjoner, og legge press på sektorer som drar nytte av et lavrenteregime – eksempelvis teknologi.

  «Finansmarkedene er for øyeblikket schizofrene. De konsentrerer seg om én ting pr. dag, avhengig av posisjonering og fortellingen de vil høre, mens de ekskluderer det som ikke passer», skriver senioranalytiker Jeffrey Halley i Oanda i en oppdatering onsdag.