<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs til ny rekord – rally for Fredriksen-trio

Hovedindeksen steg til ny sluttrekord fredag. Det grønne rallyet fortsatte, mens John Fredriksen-trio viste vei.

Publisert 21. mai 2021 kl. 16.30
Oppdatert 21. mai 2021 klokken 17.17
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 634 ord
NY REKORD: Oslo Børs steg til ny sluttrekord fredag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

              KAHOT   QFUEL      

Den gode stemningen på Oslo Børs fortsatte inn mot pinsehelgen, og hovedindeksen endte på 1.096,96 fredag, tilsvarende en oppgang på 1,83 prosent.

Hovedindeksen har aldri sluttet høyere. Forrige sluttrekord var 1.092,33, satt 7. mai i år. «All-time high» intradag er fortsatt 1.102,77, satt 29. april.

Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 6,73 milliarder kroner.

Wall Street stiger fra start i fredagens handel, mens de toneangivende Europa-børsen også er i pluss. Tyske DAX er opp 0,5 prosent.

Oljeprisen opp igjen

Etter å ha vært under press de siste dagene, trekker oljeprisen markant opp fredag. Brent-oljen står i 66,40 dollar fatet etter en oppgang på 2 prosent, mens WTI-oljen stiger 2,4 prosent.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,94 dollar fatet ved stengetid torsdag.

Presset på oljeprisen kommer fra angivelig fremgang i samtalene knyttet til atomavtalen mellom Iran og USA, men Vanda Insights-direktør Vandana Hari mener prisfallet de siste dagene kan ha vært en overreaksjon da Iran ofte smører tykt på i deres uttalelser, samtidig som det har vært relativt stille fra USA.

Senior oljeanalytikere Helge André Martinsen i DNB Markets viser i dagens oppdatering til at president Rouhani på iransk statlig TV har sagt at en hovedavtale er på plass, og at diplomater tar seg av detaljene før en endelig avtale sluttføres.

Equinor steg 1,5 prosent til 179,28 kroner, Aker BP endte opp 2,1 prosent til 244,10 kroner.

Ny Fredriksen-rekord

Resultatsesongen fortsatte å sette sitt preg på handelen. Etter Golden Ocean torsdag, la et annet John Fredriksen-dominert rederi frem rekordtall fredag. Flex LNG doblet inntektene i kvartalet, og ble belønnet med 5,8 prosent oppgang til 116 kroner.

Golden Ocean-analytikerne spenner for øvrig setebeltene for ytterligere oppgang.

Ellers i shipping går MPC Container Ships så det suser i containermarkedet, og selskapet gikk fra underskudd til overskudd i første kvartal . Fredag har både DNB Markets og Pareto svart med å løfte sine kursmål på aksjen som steg 5,2 prosent til 16,10 kroner fredag.

Mens vi er i sektoren, tar vi også med at Frontline endte dagen opp 6,6 prosent til 73,92 kroner.

Bred oppgang

Fredagens oppgang skjedde på bred basis, og blant de 20 mest omsatte aksjene fredag var det bare to aksjer som falt. Kahoot falt tilbake 2,8 prosent etter gårsdagens rally, mens Techstep endte ned 5,5 prosent etter å ha gjennomført en rettet emisjon på 100 millioner kroner, for å finansiere kontantvederlaget i Famoc-oppkjøpet.

Nordic Semiconductor fortsatte oppturen i kjølvannet av torsdagens oppkjøsrykter, og steg nye 2,1 prosent til 218,40 kroner på dagens nest høyeste volum.

Alfred Berg-forvalter Petter Tusvik hevder overfor Finansavisen at Nordic Semiconductors tunge teknologiinvesteringer vil gi seg utslag i ytterligere kursoppgang.

Blant øvrige tungvektere steg DNB, Yara, Telenor, Scatec, Orkla, Storebrand, Mowi og Lerøy Seafood alle 1-2 prosent.

Grønt rally fortsatte

Det grønne rallyet vi var vitne til torsdag fortsatte til en viss grad fredag. For eksempel utmerket Nel seg med 4,8 prosent oppgang til 18,10 kroner, mens Quantafuel la på seg 8,2 prosent til 39,70 kroner.

Fearnley Securities-analytiker Elliott Jones mener nå er et perfekt tidspunkt å investere i sistnevnte, og øyner Quantafuel-aksjen i 95 kroner innen et år. Jones opererer altså med en oppside på nesten 150 prosent.

– Det er flere kurstriggere i nær fremtid som kan få aksjen til å stige opp på nivåer der vi har satt kursmålet vårt. Jeg blir ikke overrasket om man får se at aksjen er der oppe om 12 til 18 måneder, sier Jones til Finansavisen.

Samtidig steg Hydrogenpro over 7 prosent. Pareto Securities har halvert kursmålet, men ser fortsatt nesten en dobling . Hexagon Purus klatret for øvrig 5,7 prosent etter at styremedlem sikret seg ytterligere aksjer i selskapet.

Til topps og til bunns

Vinnerlisten toppes også av to aksjer fra den grønne sfæren, nemlig Pryme og BW Ideol. De to steg henholdsvis 21,3 og 16,1 prosent.

Til slutt litt om dagens relative tapere: Gyldendal topper taperlisten med 6,3 prosent fall, foran Q-Free på minus 6,15 prosent og Hofseth BioCare på minus 5,8 prosent etter kvartalstall