<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Wall Street marginalt i grønt etter fall mot slutten

Fredagens handel på New York-børsen starter i pluss. Festen fortsetter for aksjonærene i AMC.

Publisert 28. mai 2021 kl. 15.33
Oppdatert 31. mai 2021 klokken 12.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
GRØNT: Wall Street endte opp fredag. Foto: Dreamstime

New York-børsen endte marginalt i grønt fredag. 

Nasdaq-indeksen endte opp 0,2 prosent og Dow Jones det samme. S&P 500 endte opp 0,1 prosent.

Verdien på AMC Entertainment Holdings økte torsdag med over 35 prosent. Kort tid etter at fredagens handel tok til stiger aksjen ytterligere 26 prosent. CNN skriver at amatørinvestorene nok en gang har fått øynene opp for kino-kjeden.

Aksjen endte imidlertid ned 1,4 prosent fredag.

GameStop og BioNTech endte ned 12,5 prosent og opp 3,5 prosent. Coinbase falt 4 prosent. Tesla falt 1 prosent.

Torsdag kom det gode indikatorer for amerikansk økonomi samtidig som nye tall viste at arbeidsmarkedet fortsetter å styrke seg.

«Godt nytt er ikke godt nytt for alle. De sterke økonomiske tallene var medvirkende til oppgangen i lange renter midt på dagen i går. I skrivende stund har økningen vært på ca. 4bp. Sammen med nyheter om et mer ekspansivt budsjett og Yellens forventninger om litt høyere inflasjon ut året, øker bekymringen i obligasjonsmarkedet for Feds neste trekk», skriver DNB Markets i en oppdatering fredag.

Nye tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at de private inntektene i USA falt 13,1 prosent på månedsbasis i april. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 14,1 prosent.