<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mohn-rakett faller tungt – industrigigant stiger etter analyse

Trond Mohns vannrenseselskap M Vest Water faller etter forrige ukes himmelferd, mens Yara stiger på analyse.

  Publisert 7. juni 2021 kl. 12.14
  Oppdatert 7. juni 2021 klokken 14.58
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 463 ord
  NED: Trond Mohns M Vest Water faller.  Foto: Iván Kverme

      HMONY    

  Det har vært en volatil start på uken på Oslo Børs. 

  Hovedindeksen startet rett ned 0,6 prosent, klatret opp igjen til startverdiene, før den nå ved lunsjtider har snudd ned 0,19 prosent igjen til 1.131,36 poeng. 

  I grønt

  John Fredriksens Northern Ocean  stiger mest midt på dagen, opp 8,3 prosent. Det er ingen nyheter som bidrar til oppgangen. Et annet av Fredriksens selskaper leverte imidlertid et sterkt første kvartal i dag. 

  SAS stiger etter ikke uventet sterkere trafikktall sammenlignet med fjoråret.

  Finansavisen har sett på de beste og verste børsnoteringene det siste året. Du finner Kjell Inge Røkke-selskaper både på bunnen og i toppen av listen. Les hele saken her

  Blant tungvekterne stiger Yara  2,9 prosent, etter oppgradering til hold fra Nordea Markets. Industriselskapet har også signert en intensjonsavtale med Trafigura for å utvikle ammoniakk som rent drivstoff i skipsfarten.

  Orkla styrkes 1,5 prosent etter Arctic-analytiker oppgraderer aksjen til kjøp, og Norwegian er ned marginale 0,05 prosent.

  Kryptoaksjen Harmonychain stiger 7,6 prosent. Oppgangen kommer etter at deres heleide datterselskap Lokotech i natt meldte at de har signert en avtale med Keytouch Technology verdt 900 millioner kroner.

  Høyt på vinnerlisten finner vi også BW Ideol. Aksjen er nå opp 4,9 prosent, uten at det har kommet noen meldinger fra selskapet. Det er foreløpig kun omsatt aksjer i selskapet for drøyt 150.000 kroner.

  SoftOx melder at det danske legemiddelverket har gitt en betinget godkjenning for den første studien på mennesker for SoftOx Inhalation Solution. Aksjen klatrer 1,9 prosent.

  Faller

  TietoEVRY har sikret salgsgevinst på 700 millioner kroner etter salg av softwareselskap. Salget virker ikke å ha stor innvirkning på investorene som sender aksjen ned 0,2 prosent.

  AquliasBraemar  deltar i utvikling av hyrdogenbrenselscelle til passasjer- og bilferger. Aksjen faller 1,5 prosent etter nyheten. 

  Trond Mohn-dominerte M Vest Water faller tilbake 9,2 prosent, etter kraftig oppgang i forrige uke. Torsdagens steg aksjen over 32 prosent, etterfulgt av nye 16,5 prosent fredag. Aksjen var etter dette langt mer enn doblet siden børsdebuten.

  Også dagens foreløpig største taper, Prosafe , ble kraftig styrket før helgen. Fredag steg aksjen drøye 29 prosent etter å ha oppnådd støtte fra långiverne om en restruktureringsløsning som vil redusere gjelden med 9 milliarder kroner. Mandag faller Prosafe tilbake 8,3 prosent.

  Oljeprisen

  Brent-oljen er mandag ned 0,72 prosent til 71,37 dollar fatet, mens WTI-oljen svekkes 0,60 prosent til 69,20 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,80 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

  Oljeprisen er mandag svekket som følge av at markedet venter på tydelig prisingstrender, til tross for at sentimentet stort sett er støttet av sterke etterspørselsutsikter fra den vestlige verden, melder TDN Direkt.

  Det vil denne uken være fokus på oljemarkedsrapportene fra OPEC og IEA, som kommer henholdsvis torsdag og fredag.

  Ifølge TDN Direkt er analytikere nå er bekymret for at hvis OPEC+ skal fortsette å holde tilbake fat fra markedet, og at den forestående etterspørselsøkningen vil overstige økningen i tilbudet i oljemarkedet.