<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner opp – Kahoot raser etter sterke tall

Aktiviteten på Kahoot-plattformen var rekordhøy i andre kvartal – aksjekursen raser ned etter dårlig organisk vekst.

Publisert 7. juli 2021
Oppdatert 7. juli 2021
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 503 ord
TAPPERT SMIL: Kahoot-sjef Eilert Hanoa tapte over 600 millioner på sine Kahoot-aksjer i løpet av de to første timene av børsdagen. Foto: Vidar Ruud

KAHOT   BWIDL   AXXIS

Oslo Børs stiger onsdag morgen. 

Etter to timers handel står hovedindeksen i 1.146 – en svak oppgang på 0,35 prosent. Hittil er det omsatt aksjer for 2 milliarder kroner – 760 millioner av de i Kahoot.

Ned

Kahoot slapp onsdag en oppdatering for årets andre kvartal. Der kunne selskapet vise til en solid vekst i inntekter og antall abonnenter, og de økte guidingen sin for betalende abonnementer for 2021. 

Samtidig stuper den organiske veksten i Kahoot – det liker ikke investorene. Da børsen åpnet raste aksjen ned og handelen ble stanset etter elleve minutter. Da den ble gjenopptatt fortsatte den rett ned, med 19,66 prosent i skrivende stund.

Slaktevolumet til laksegiganten Salmar gikk litt ned i løpet av årets andre kvartal. Totalt slaktevolum for kvartalet endte på 36.600 tonn. Volumet i andre kvartal i fjor var på 40.900 tonn. Ned går også aksjekursen, som synker med 1,33 prosent.

Slaktevolumet til Lerøy Seafood svekket seg også i løpet av årets andre kvartal, i forhold til fjoråret. De slaktet 36.700 tonn laks i år, sammenlignet med 38.900 tonn i samme periode i fjor. Aksjen er ned med 0,61 prosent.

Etter gårsdagens oppgang på 24,21 prosent faller Seadrill-aksjen i dag med 25,68 prosent. Til nå i år er den opp over 93 prosent.

Nordic Unmanned har signert en intensjonsavtale med OMNI Taxi Aereo om å utforske mulighetene for salg og markedsføring av selskapenes produkter, i Brasil. Aksjen synker 1,07 prosent etter nyheten.

Axxis vil gå bort fra å være et rent seismikkselskap og heller bli et børsnotert investeringsselskap. Det vil investere i satsinger tilknyttet overgangen til fornybar energi og reduksjon av karbonutslipp. Som et ledd i den strategiske endringen har styret foreslått at selskapet skal bytte navn til Carbon Transition. Aksjen åpnet positivt, men snudde ned med 1,08 prosent.

Opp

Kongsberg Maritime har signert en kontrakt med det kinesiske verftet COSCO Shipping Offshore for leveranse av teknologipakker til to nye vindinstallasjonsskip. Avtalen er verdt over en halv milliard. Aksjen stiger 1,06 prosent etter nyheten.

BW Ideol  har signert en avtale med ENEOS om kommersialisering av flytende havvind i Japan. Aksjekursen er opp med 1,85 prosent.

The Kingfish Company  hadde i årets andre kvartal en produksjonsvekst på 17 prosent fra første kvartal – det er produksjonsrekord for selskapet. Aksjen er opp med 2,38 prosent.

TECO 2030 har fått en ordre på et behandlingssystem for ballastvann fra Oceanbat. Ordren skal ligge på rundt 2,35 millioner kroner. Aksjen legger på seg 0,15 prosent.

Oljeprisen

Etter det avlyste OPEC+-møtet på tirsdag og det påfølgende toppunktet på 77,80 dollar fatet, handles et fat med nordsjøolje for 74,76 dollar, ned 0,24 prosent.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 75,74 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag.

Equinor  har avsluttet boring av en underundersøkelsesbrønn sør for Troll-feltet i Nordsjøen – den var tørr. Aksjekursen stiger med 0,17 prosent. Aker BP synker med 0,72 prosent.

Mandag kom meldingen om at det planlagte OPEC+-møtet utsettes på ubestemt tid. Dette skjedde etter at flere land var uenige om hvorvidt oljekartellet skulle forlenge produksjonskuttene.

De forente arabiske emiratene mener de foreslåtte kvotene for oljeproduksjonen fordeles på feil grunnlag. I dag fordeles de ut fra produksjonskapasiteten i 2018. Siden da har Emiratene økt produksjonskapasiteten sin betraktelig.