<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid børsoppgang i Tokyo og Shanghai

De største børsene i Asia styrkes torsdag morgen. I Sør-Korea var det marginal oppgang etter et noe overraskende rentehopp.

  Publisert 14. apr. 2022 kl. 08.52
  Oppdatert 14. apr. 2022 klokken 09.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Foto: NTB

  I Japan steg Nikkei 1,22 prosent, mens den bredere Topix-indeksen endte opp 0,95 prosent.

  Shanghai Composite i Kina klatrer 1,49 prosent, Hang Seng i Hongkong stiger 0,90 prosent, mens Kospi i Sør-Korea kun la på seg marginale 0,01 prosent.

  S&P/ASX 200-indeksen i Australia steg 0,59 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,09 prosent.

  Rentehopp

  Sentralbanken i Sør-Korea hevet torsdag renten med 0,25 prosentpoeng til 1,5 prosent. Det var det under halvparten av analytikerne som på forhånd hadde spådd, melder CNBC.

  Også i Singapore melder myndighetene at de vil stramme inn pengepolitikken.

  JPMorgan Asset Management skriver ifølge CNBC at Sør-Korea og Singapore, som netto energiimportører, «ikke er spart» for effektene av høyere råvarepriser forverret av Russland-Ukraina-konflikten.

  «Selv om inflasjonsproblemet ikke er så alvorlig som det er i mange deler av den vestlige verden, er det forståelig at begge sentralbankene prøver å sørge for at de handler forebyggende,» skriver global markedsstrateg i JPMorgan, Clara Cheong.