<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs snur ned

Stemningen dabber av etter tidlig oppgang, og hovedindeksen er ned etter en halvtimes handel. Avance Gas stiger 7 prosent på økt Fearnley-kursmål.

Publisert 09:03 3. juni 2022
Oppdatert 10:41 3. juni 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 406 ord

      NANOV    

Hovedindeksen åpnet opp 0,6 prosent de første minuttene, men siden har stemningen dabbet av og klokken 10.35 er indeksen ned 0,4 prosent til 1.261,54.

Utviklingen skjer i kjølvannet av tech-rally på Wall Street torsdag og børsoppgang i Asia tidligere i dag. Blant toneangivende Europa-børser stiger tyske DAX og franske CAC 40 rundt 0,3 prosent.

PGS og Avance gir gass

Utslagene er generelt ikke de største blant de mest omsatte. Yara faller marginalt etter å ha skilt ut Clean Ammonia-virksomheten som eget datterselskap før en planlagt børsnotering.

Fearnley Securities har høynet kursmålene i Avance Gas og BW LPG, mens ABG Sundal Collier har oppgradert duoen fra hold til kjøp. Førstnevnte stiger høyt opp på vinnerlisten med nesten 7 prosent oppgang. Sistnevnte nøyer seg med å stige 4 prosent.

PGS stiger mest av alle, nærmere bestemt 16 prosent til 7,43 kroner etter at Kepler Cheuvreux nå vurderer aksjen som en kjøpskandidat med kursmål 13 kroner.

På den negative siden korrigerer Borr Drilling ned over 7 prosent etter torsdagens rally. Aksjen er likevel en av de store 2022-vinnerne med over 220 prosent oppgang så langt.

Frontline trekker ned 1-2 prosent, også det etter markant oppgang torsdag.

OPEC-overraskelse

Brent-oljen steg rundt 4 dollar i løpet av torsdagens OPEC-møte, men trekker nedover fredag med rundt prosenten til 116,41 dollar pr. fat.

OPEC+ ble i går enige om en produksjonsøkning på 648.000 fat pr. dag både i juli og august.

Med en slik økning avviker OPEC+ fra avtalen som ble inngått i juli i fjor. Ifølge denne skal produksjonen økes med 432.000 fat pr. dag hver måned frem til september 2022.

OPEC+ gir dermed etter for det politisk presset fra store oljeforbrukere som USA, som gjentatte ganger har anmodet organisasjonen om å øke produksjonen utover rammene i avtalen.

Dette presset ble ikke akkurat mindre etter at EU tidligere denne uken ble enige om en russisk oljeembargo.

Equinor stiger 0,1 prosent, Vår Energi 0,4 prosent og Aker BP 0,7 prosent.

Lifecare videre opp

Lifecare fortsetter gårsdagens rally med nye 6 prosent oppgang i kjølvannet av høykvalitets og reproduserbare in vitro-testresultater med sin miniatyriserte Sencell-sensor for glukosemåling.

Andfjord Salmon stiger over 5 prosent etter dagens kvartalsrapport der selskapet varslet første utsett av smolt i juni.

Taperlisten toppes av Nordic Unmanned, som faller over 13 prosent til 23 kroner etter å ha gjennomført en emisjon på 80 millioner kroner på kurs 22 kroner.

Nordic Nanovector følger opp torsdagens krakk med å falle nye 5 prosent. Aksjen stupte over 32 prosent i går etter meldingen om en omfattende gjennomgang av Paradigme-studien.