<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-selskap ble straffet etter nedgradering

Onsdag falt Flex LNG nesten 8 prosent etter en nedgradering fra SEB. Oslo Børs gikk ned 0,2 prosent.

  Publisert 8. juni 2022 kl. 16.31
  Oppdatert 8. juni 2022 klokken 16.39
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 347 ord
  KURSFALL: Onsdag så Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev aksjen falle markant på Oslo Børs.  Foto: Iván Kverme

    -   -   - FLYR -   -   -  

  Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,2 prosent før den sluttet på 1.268,63 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 121,28 dollar, opp 0,6 prosent. Goldman Sachs venter ifølge TDN Direkt at nordsjøoljen i snitt vil handles til 140 dollar pr. fat mellom juli og september. Equinor endte tilnærmet uforandret på 355,85 kroner mens Aker BP gikk opp 1,3 prosent til 415 kroner.

  SEB har nedgradert sin anbefaling på Flex LNG fra kjøp til hold og ser begrenset oppside i verdsettelsen på dagens nivåer. Ifølge TDN Direkt heves kursmålet fra 225 til 280 kroner. Aksjen falt 7,9 prosent til 274,80 kroner.

  I mai fraktet Flyr 149.100 passasjerer, hvilket var en økning på 22 prosent i sammenlignet med april.

  – Salget for sommersesongen fortsetter å øke, og for juni forventer vi en fyllingsgrad opp mot 80 prosent, sier adm. direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr. Aksjen gikk opp 2,6 prosent til 1,16 kroner.

  Norse Atlantic lanserer nye ruter fra Berlin til New York og Los Angeles med oppstart i august. Aksjen gikk opp 5,1 prosent 13,22 kroner.

  Tirsdag falt SAS -aksjen 14,3 prosent etter at Sveriges næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson gjorde det klart at det ikke kommer mer penger fra den svenske staten for å redde flyselskapet. Onsdag meldte ledelsen at SAS fraktet drøyt 1,82 millioner passasjerer i mai, en økning på 351,7 prosent fra samme måned i fjor. I en kommentar til årets mai-tall sier SAS-sjef Anko van der Werff at selskapets virksomhet fortsetter å vokse, og at trenden for det generelle billettsalget er positiv foran årets sommersesong. Aksjen endte uforandret på 0,64 kroner.

  Carnegie har oppgradert TGS-Nopec fra hold til kjøp samtidig som kursmålet dobles fra 110 til 220 kroner.

  – Med dagens oljepriser er det mange prosjekter med positive nåverdier som enda ikke har blitt påbegynt, og vi forventer økt aktivitet i fremtiden, sier analytiker Erik Aspen Fosså til Finansavisen. Aksjen gikk opp 1,4 prosent til 171,30 kroner.

  Onsdag gjorde Havila Shipping et nytt hopp, da aksjen klatret 22,9 prosent til 22 kroner. Den siste måneden er aksjen opp 280 prosent.