<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markante børsfall i Hongkong og Seoul

  Publisert 22. juni 2022 kl. 06.39
  Oppdatert 22. juni 2022 klokken 06.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 234 ord
  Foto: NTB

  I Japan faller Nikkei 0,20 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp marginale 0,02 prosent.

  Shanghai Composite i Kina faller 0,33 prosent, Hang Seng i Hongkong svekkes 1,24 prosent, og Kospi i Sør-Korea svekkes 1,63 prosent.

  I India er Sensex ned 1,06 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,13 prosent, og Straits Times i Singapore går tilbake 0,30 prosent.

  Børsfallene i Asia skjer etter at New York-børsen endte kraftig opp tirsdag.

  « Oppgangen i amerikanske aksjer vil bli tatt med en klype salt, ettersom økt inflasjon og risikoen for videre vekst vedvarer», skriver økonom i Mizuho Bank, Lavanya Venkateswaran, i en oppdatering, ifølge CNBC.

  «Hvis du er en global investor og søker diversifisering av risiko i porteføljen, er det veldig interessant at for eksempel det kinesiske aksjemarkedets avhengighet til det som skjer i USA blir mindre og mindre», sier Jim McCafferty i Nomura, ifølge nettstedet.

  Forblir lave

  Som ventet besluttet Bank of Japan (BOJ) i forrige uke å holde styringsrenten uendret på minus 0,10 prosent. Onsdag morgen har sentralbanken publisert referat fra sitt pengepolitiske møte.

  «Mange medlemmer ga uttrykk for at den underliggende inflasjonen, målt ved KPI uten faktorer som energi, forble relativt lav», heter det i referatet, ifølge CNBC.

  I tillegg forventer de fleste av medlemmene i BOJ-styret at kortsiktige og langsiktige renter forblir på dagens nivå eller lavere.

  Ettersom BOJs pengepolitikk avviker fra amerikanske Federal Reserves, har den japanske yenen svekket seg. Eksperter har imidlertid påpekt overfor CNBC at BOJs hovedfokus ikke er valutakurser, men inflasjon.