<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS stupte på Oslo Børs

Onsdag falt SAS-aksjen nesten 8 prosent mens Oslo Børs gikk opp 0,8 prosent.

Publisert 20. juli 2022 kl. 16.29
Oppdatert 20. juli 2022 klokken 16.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 344 ord
BØRSTAPER: SAS-sjef Anko van der Werff ser aksjen falle videre på Oslo Børs. Foto: AP

  -   -   -   -   -   -  

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,8 prosent før den sluttet på 1.206,45 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 105,66 dollar, ned 1,6 prosent. Equinor gikk opp 2,3 prosent til 347,70 kroner.

I årets andre kvartal omsatte Aker BP for 2,0 milliarder dollar og fikk et resultat etter skatt på 188 millioner dollar.

Økonomisk er Aker BP meget robust. Høye olje- og gasspriser har bidratt til sterk kontantstrøm, slik at vi kan fullføre Lundin-transaksjonen uten å legge til ny gjeld mens våre kredittvurderinger har blitt oppgradert. Følgelig er vi nå i stand til å øke utbyttenivået ytterligere, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Aksjen falt 0,4 prosent til 332,30 kroner.

Tidligere denne uken ble SAS -streiken avblåst, og markedet svarte med å sende aksjekursen opp over 8 prosent tirsdag. Selskapet har trolig tapt opp mot 2 milliarder kroner på streiken, ifølge flyanalytiker Jacob Pedersen i Sydbank. Onsdag falt aksjen 7,6 prosent til 0,67 kroner.

Pareto Bank økte netto renteinntekter fra 213,3 millioner kroner i andre kvartal i 2021 til 225,8 millioner kroner i andre kvartal 2022. Resultatet etter skatt endte på 133 millioner kroner, opp fra 131,3 millioner kroner for et år siden. Netto utlån til kunder endte på 16,1 milliarder kroner, mot 15,3 millioner kroner på samme tid i fjor. Aksjen endte uforandret på 50,30 kroner.

Scatec starter byggingen av de tre Kenhardt-prosjektene i Northern Cape Province i Sør-Afrika. Ifølge en børsmelding blir prosjektet den største investeringen (capex) i Scatecs historie, på rundt 962 millioner dollar. Aksjen gikk opp 2,1 prosent til 102,15 kroner.

Tirsdag presentert Komplett svake tall for andre kvartal, med et driftsresultat på minus ti millioner kroner . Flere meglerhus har i ettertid valgt å nedjustere sine kursmål på aksjen. Onsdag falt Komplett 0,8 prosent til 19,24 kroner.

For Elkem ble årets andre kvartal det syvende kvartalet på rad med forbedret EBITDA, og meglerhuset SEB oppjusterte tirsdag kursmålet på aksjen til 75 kroner for å reflektere de bedre enn ventede andrekvartalsresultatene. Aksjen gikk opp 0,4 prosent til 37,20 kroner.