<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ketil Skorstad sendte aksje til værs

Onsdag steg Akastor-aksjen ni prosent etter at investor Ketil Skorstad omtalte den som en av børsens billigste. Oslo Børs falt 0,5 prosent.

Publisert 16:30 10. aug. 2022
Oppdatert 16:39 10. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 364 ord
KURSLØFT: Investor Ketil Skorstad kan glede seg over en solid kursoppgang i Akastor. Foto: Ivan Kverme

  -   -   -   -   -   -   -   -   -  

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,5 prosent før den sluttet på 1.248,47 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 94,54 dollar, ned 1,8 prosent. Mandag la EU frem et «endelig utkast» til ny atomavtale med Iran, der det indirekte blir avgjort om 1 million fat olje pr. dag skal komme på markedet. Equinor falt 2,8 prosent til 353,30 kroner mens Aker BP gikk ned 2,7 prosent til 321 kroner.

Konsumprisindeksen i Norge steg i juli 6,8 prosent på årsbasis , en oppgang på 1,3 prosent fra juni. Vi må tilbake til juli 1988 for å finne tilsvarende tolvmånedersvekst i KPI. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets tror Norges Bank kommer til å heve styringsrenten med 50 basispunkter i august.

I et intervju med Finansavisen omtalte investor Ketil Skorstad Akastor som børsens billigste aksje. Det gikk ikke upåaktet hen, og i løpet av onsdagens handel gikk aksjen opp 8,9 prosent før den sluttet på 10,44 kroner.

Onsdag morgen ble det kjent at Borr Drilling planlegger å hente 250 millioner dollar i en ny emisjon . Tor Olav Trøim vil kjøpe 5.555.555 aksjer i emisjonen for 35 kroner stykket, tilsvarende 194,4 millioner kroner. Etter denne transaksjonen vil Trøim ha 15,78 millioner aksjer i Borr Drilling. Aksjen klatret 0,3 prosent til 36,36 kroner.

SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige gikk til hold på AutoStore allerede i november i fjor, og har siden det kuttet selskapets kursmål gjentatte ganger. I onsdagens analyse rykket han ut med en ren salgsanbefaling på aksjen, og kuttet kursmålet til 14 kroner. Aksjen falt 0,8 prosent til 17 kroner.

Nordea Markets har nedgradert en rekke sjømataksjer. Blant disse er Lerøy Seafood som meglerhuset mener er et mindre tiltalende investeringscase enn tidligere, blant annet fordi de gikk glipp av det blomstrende laksemarkedet i andre kvartal som følge av faste kontrakter. Aksjen falt 3,4 prosent til 70,25 kroner. Nordea har også nedgradert Grieg Seafood, Austevoll og Mowi.

Tirsdag presenterte Kongsberg Automotive sine kvartalstall, noe som resulterte i et kursfall på 6,0 prosent. Samtidig valgte konsernsjef Joerg Buchheim å kjøpe aksjer for 635.000 kroner. Onsdag falt aksjen 2,0 prosent til 2,59 kroner.