<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shippingaksjer til værs etter kanontall

Oljekjempene, Odfjell og MPC Container Ships ledet an da Oslo Børs steg torsdag. AutoStore var blant aksjene som trakk ned.

Publisert 16:29 18. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 335 ord
OPP IGJEN: Oslo Børs steg torsdag, etter fall onsdag.  Foto: Bloomberg

                                         

Oslo Børs vendte opp igjen torsdag, etter et fall på 0,7 prosent onsdag. Hovedindeksen steg 0,7 prosent til 1.265,69 poeng.

Equinor, Aker BP og Vår Energi steg alle med høyere oljepriser. Equinor endte opp 1,0 prosent til 368,55 kroner, Aker BP opp 6,1 prosent til 342,20 kroner og Vår Energi opp 1,9 prosent til 40,38 kroner.

Brent-oljen ble ved børsslutt handlet til 95,41 dollar fatet, opp 1,9 prosent. WTI-oljen var opp 2,3 prosent til 90,10 dollar. Ved børsslutt onsdag ble Brent-oljen handlet til 92,70 dollar.

REC Silicon utmerket seg også blant de mest omsatte aksjene med en kursoppgang på 6,1 prosent til 24,50 kroner. Det var ingen nyheter om selskapet torsdag, men onsdag offentliggjorde det kvartalstall , og Atle S. Pedersen, den største norske privatinvestoren i selskapet, uttrykte at «det ser helt vilt bra ut».

MPC Container Ships steg 7,0 prosent til 25,00 kroner. Containerfraktrederiet presenterte sterke resultater for andre kvartal, hevet guidingen og varslet potensielt ekstrautbytte.

Odfjell steg hele 14,5 prosent til 64,60 kroner. Selskapet surfer på et sterkere kjemikalietankmarked, og økte resultatet kraftig i andre kvartal.

AutoStore falt derimot tilbake på sin andrekvartalsrapport. Selskapet leverte langt bedre topp- og bunnlinje enn ventet, men analytikerne er uenige i synet på selskapets ordreinngang. Aksjen endte ned 4,9 prosent til 14,42 kroner, etter å ha vært opp så mye som 25 prosent i førhandelen torsdag.

ArcticZymes Technologies falt 6,5 prosent til 77,55 kroner etter sine kvartalstall. Selskapet meldte om økning i omsetning, driftsresultat og kontantbeholdning, og gjentok også guidingen, men falt likevel.

Bilskipsrederiet Wallenius Wilhelmsen presenterte kvartalstall tirsdag kveld , som førte til 15,6 prosents  nedgang onsdag. Senere har flere meglerhus nedjustert kursmålet for rederiet, og torsdag ble det et kursfall på 1,9 prosent til 62,90 kroner. Aksjen er imidlertid opp 24 prosent så langt i 2022.

Höegh Autoliners steg forøvrig 2,8 prosent til 43,80 kroner, og er opp 90 prosent hittil i år. Flere meglerhus satte i forrige uke opp sine kursmål etter rederiets rekordsterke tall for andre kvartal.