<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeaksje steg til ny all-time high

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,3 prosent til 1.269,04 fredag. Equinor dro lasset med en oppgang på 1,7 prosent til ny all-time high.

Publisert 16:28 19. aug. 2022
Oppdatert 17:10 19. aug. 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 568 ord
EQUINOR: Aksjen var i støtet fredag og steg til ny all-time high. Dreamstime.com

                 NTEL                        NANOV                         

Equinor steg 1,7 prosent til 374,95 kroner og ny all-time high fredag. Aker BP falt 0,5 prosent til 340,40 kroner og Vår Energi steg 0,4 prosent til 40,52 kroner.

Brent-oljen var uendret på 96,46 dollar fatet da Oslo Børs stengte, mens WTI-oljen var ned 0,2 prosent til 90,36 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 95,41 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

I tillegg til Equinor steg også SmartOptics til ny all-time high. Aksjen endte opp 6,5 prosent til 15,50 kroner. Fire aksjer falt til ny all-time low; Borgestad, Link Mobility, MPC Energy Solutions og PCI Biotech.

Vinnere og tapere

Napatech ble dagens vinner, med en oppgang på 17,8 prosent til 12,96 kroner. Selskapet la frem kvartalstall torsdag som viste at selskapet tapte penger i andre kvartal og guidet lavere inntekter for hele året, men også samme bruttomargin og lavere personalkostnader.

Magnora steg 10,7 prosent til 24,40 kroner. Selskapet fikk en viktig godkjennelse for et solcellprosjekt tirsdag.

PCI Biotech ble dagens taper etter at biotek-selskapet torsdag ettermiddag meldte at det ikke har lyktes med å finne finansiering og en vei videre for sin fase 2-studie på hode- og halskreft med fimaVacc-teknologien. Selskapet må derfor gjøre kutt i sitt kliniske team i andre halvår. Aksjen falt 40,3 prosent til 2,76 kroner.

Nortel falt 21,5 prosent til 16,80 kroner, på syltynn omsetning. Selskapets kvartalstall 16. august ble godt mottatt og aksjen steg da pent i kjølvannet av tallene.

Sjømatselskapet Barramundi Group smalt ned 28,4 prosent til 7,05 kroner, på syltynne 501 aksjer og 3.757 kroner i omsetning.

AutoStore fortsatte torsdagens opptur , og klatret nye 1,8 prosent til 14,68 kroner fredag. Selskapet leverte torsdag langt bedre topp- og bunnlinje enn ventet, men analytikerne var uenige i synet på selskapets ordreinngang.

Prosafe startet dagen markant opp etter kvartalstall, men aksjen roet seg utover dagen og endte opp 1,1 prosent til 237,50 kroner. Selskapet kunne blant annet melde om høyeste flåteaktivitet siden tredje kvartal 2015 og Prosafe-sjef Jesper K. Andresen uttalte i tillegg at de venter høyere aktivitet i markedet for offshore boligrigger, og ser Brasil som kanskje det mest interessante.

En av dagens nyheter var at tidligere Quantafuel-topp Kjetil Bøhn hadde investert noen av pengene etter Quantafuel-salget rett inn i taperaksjen Kyoto Group, og er blitt største aksjonær. Aksjen steg 3,9 prosent til 21,30 kroner.

Volue meldte fredag om økte driftsinntekter i andre kvartal og opprettholdt guiding. Aksjen steg 9,4 prosent til 27,35 kroner.

Flere tapere

MPC Container Ships la frem kvartalstall torsdag. Fredag falt aksjen 9,1 prosent til 22,73 kroner. Fredag ettermiddag kom Clarksons Platou Securities også med en oppdatering der kursmålet ble kuttet fra 40 kroner til 35 kroner. Kjøpsanbefaling ble opprettholdt.

Nordic Nanovector falt 1,7 prosent til 2,37 kroner, men er likevel ned nær 90 prosent siden nyttår. Selskapet meldte torsdag at de har engasjert Carnegie til å utforske alle strategiske muligheter for selskapet, etter beslutningene om å ikke gå videre med Paradigme-studien.

Solstad Offshore  var ned 17 prosent tidligere på dagen, men endte ned 5,1 prosent til 29,60 kroner. Selskapet meldte torsdag ettermiddag om knallsterk drift i andre kvartal. Valutasmell i milliardklassen ødela imidlertid på bunnlinjen.

Flere selskaper falt også etter å lagt frem kvartalstall.

Underskuddet økte i Arribatec Group i årets andre kvartal, og aksjen falt 4,9 prosent til 0,48 kroner.

Techstep leverte noe svakere, men holdt på guidingen. Aksjen endte likevel ned 6,4 prosent til 2,52 kroner.

Borgestad er tilbake til normalen etter refinansieringen, og leverte svakt minus på driften. Aksjen falt 3,5 prosent til 1,95 kroner.