<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologimygg stupte etter onsdagens nyheter

Onsdag falt Nordic Unmanned 19 prosent etter selskapets kvartalspresentasjon. Oslo Børs gikk opp 0,3 prosent.

Publisert 16:30 31. aug. 2022
Oppdatert 16:37 31. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 389 ord
KURSFALL: Nordic Unmanned falt markant etter selskapets kvartalspresentasjon. På bildet ser du adm. direktør Knut Roar Wiig og finansdirektør Trond Østerhus. Foto: Nordic Unmanned

  -   -   - QFUEL - NANOV - ADE -   -    -  

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,3 prosent før den sluttet på 1.248,67 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 96,53 dollar, ned 2,8 prosent. Equinor falt 1,2 prosent til 382,70 kroner mens Aker BP gikk ned 1,4 prosent til 347,70 kroner.

«Oljeprisen falt brått tirsdag, noe som ga tilsvarende utslag i oljerelaterte selskaper verden over», skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en rapport.

Nordic Unmanned fikk et driftsresultat på minus 4,3 millioner euro i andre kvartal 2022, mot et driftsresultat på minus 1,2 millioner euro i samme periode året før. Selskapet hadde en omsetning på 4,8 millioner euro, mot 3,1 millioner euro for et år siden. Samtidig ble det kjent at den tidligere guidede EBITDA-marginen på 10-20 prosent for 2022 ikke vil bli innfridd. Aksjen stupte 19 prosent til 19,40 kroner.

I andre kvartal 2022 hadde Quantafuel inntekter på 6,4 millioner kroner, opp fra 0,5 millioner kroner i samme periode i fjor. Bunnlinjen viste et resultat på minus 69,8 millioner, mot et tap på 9,2 millioner året før.

– Vi beveger oss nå inn i neste fase av strategien vår og støtten fra partnerne viser at vi kan bli en frontfigur i plastgjenvinningsindustrien, sier Lars Rosenløv, konsernsjef i Quantafuel. Aksjen gikk opp fire prosent til 12,24 kroner.

Nordic Nanovector fikk et resultat før skatt på minus 91 millioner kroner i andre kvartal, mot et negativt resultat på 102 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen falt 5,1 prosent til 1,80 kroner.

Archer har blitt tildelt en såkalt «Drill Pipe Pool Services»-kontrakt i Norge til en estimert verdi på to milliarder kroner. Aksjen gikk opp to prosent til 3,85 kroner.

Tirsdag la Adevinta frem tall som viste et EBITDA-resultat på 146 millioner euro i andre kvartal 2022, mot 134 millioner euro i samme kvartal året før. Ifølge TDN Direkt velger DNB Markets, Arctic Securities og Pareto Securities å heve sine kursmål. Onsdag gikk aksjen opp 4,7 prosent til 81,15 kroner.

Tirsdag gikk Aker Solutions -aksjen opp fem prosent etter at selskapet kunngjorde at det danner en ny oljeservicegigant sammen med Schlumberger og Subsea 7. Onsdag klatret aksjen ytterligere 2,6 prosent til 38,94 kroner.

Mandag gjenopptok Carnegie dekningen av PGS, noe som resulterte i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 12 kroner. Onsdag falt aksjen 0,7 prosent til 8,07 kroner.