<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen hentet inn tapene – enorm snuoperasjon etter dobling i kursmålet

Oslo Børs hentet inn store deler av tapene og endte ned 0,72 prosent. Frontline gjorde snuoperasjon etter kursmålsdobling.

  Publisert 19. sep. 2022 kl. 16.26
  Oppdatert 19. sep. 2022 klokken 16.28
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 432 ord
  SNUOPERASJON: Skipsreder John Fredriksen på Tradewinds-festen. Foto: Eivind Yggeseth

           

  Fallet på Oslo Børs var på det meste 3,5 prosent ned fra børsåpningen mandag. Børsstupet avtok imidlertid utover dagen og hovedindeksen endte i 1.166,66, ned 0,72 prosent.

  Investor Peter Hermanrud varsler nå krakk

  – Jeg har i årevis prøvd å kjenne igjen situasjoner i aksjemarkedet. Slik det er nå har det sett ut før tidligere smeller. Det ligner enormt, sier han til Finansavisen

  – Resesjonsfrykten virker å tilta, sier Ingvild Borgen i DNB Markets. 

  – Et klart signal på at vi ikke er ferdig med nedturen, sier investeringsdirektør Gaute Eie.

  Kraftig nedtur på Oslo Børs
  Oslo Børs falt kraftig mandag 19. september og var på det meste ned 3,5 prosent til 1.133,75. Fallet kom i kjølvannet av et fall på 4,8 - 5,5 prosent for de toneangivende indeksene på børsene i New York sist uke, og etter tre uker med fall på Oslo Børs. Dagens gjest var analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets, som senket kursmålet på Vår Energi-aksjen etter dagens nyhet om nye kostnadsoverskridelser på Balder X-prosjektet. Trygve Hegnar kommenterte også utviklingen i oljeprisen, gassprisen og oljeselskapene som har tjent rått på høye olje- og gasspriser. Trygve Hegnar kommenterte også strømstøtten, som har fått mye kritikk, og lærerstreiken som fortsetter med uforminsket styrke, selv om lærerne ikke har en snøballs sjans i helvete til å vinne frem. Det ble teknisk analyse av Mowi-aksjen og kryptovalutaen Ethereum. 19.09.2022

  Oljeprisen

  Brent-oljen sto mandag da Oslo Børs stengte ned 1,1 prosent til 90,35 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 1,2 prosent til 84,11 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 91,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

  – Det er veldig, veldig sannsynlig at energiprisene vil korrigere nedover ved en hard landing. Da kommer ikke energiprisene til å holde seg på disse nivåene for å si det mildt, investeringsdirektør Leif Rune Rein i Nordea Liv til Finansavisen. 

  Vår Energi falt 5,6 prosent etter melding om ny kostnadsøkning for Balder-prosjektet. Opprinnelig skulle prislappen være på 20 milliarder kroner, men denne dobles nå til 40,7 milliarder.

  I forrige uke kjøpte Øystein Stray Spetalen aksjer for over 140 millioner kroner i Vår Energi og Noreco. Også sistnevnte falt og endte ned 3,1 prosent. Equinor falt 0,8 prosent, mens Aker BP ble svekket 3 prosent.

  Knallrødt

  Det var bredt fall blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs mandag.

  – Kraftig fall preget aksjemarkedet forrige uke, og det blir nok mer turbulens videre, sier forvalter Kristian Tunaal.

  Jan Haudemann-Andersen-favoritt Nykode Therapeutics  falt 15,1 prosent. Det til tross for tekniske kjøpssignaler på rekke og rad i forkant av mandagens handel.

  Også Kahoot falt, og endte ned 7,1 prosent. Aksjen føk fredag opp 22 prosent i et lettelsesrally etter at det ble kjent at amerikanske General Atlantic blir ny storeier i selskapet.

  I grønt

  AutoStore  var en av relativt få aksjer som steg mandag. Det var ingen nyheter fra selskapet i dag som bidro til oppturen. I forrige uke falt selskapet tungt etter at en konkurrent sendte ut resultatvarsel. Aksjen endte opp 2,9 prosent.

  Kursfesten i tank ser ikke ut til å ende, og én som har vært med på festen er Peter Christensen i Cleaves Securities. Han har pepret ut kjøpsanbefalinger på Frontline i takt med stadig høyere kurser. Men nå gjør han sin største økning i kursmålet noen gang. Christensen øker fra 16 til 23 dollar, tilsvarende 235 kroner. Det tilsvarer en nær dobling fra dagens kurs. Frontline var i rødt store deler av dagens mandag, men endte opp 5,7 prosent.

  Fra bunnen intradag til sluttkursen var forskjellen på 11 prosent.

  Les resten av Dagens aksjetips her.