<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i Spetalen-aksje

Onsdag gikk Horisont Energi-aksjen opp mer enn 10 prosent etter en optimistisk analyse fra Fearnley. Oslo Børs la på seg 0,7 prosent.

Publisert 16:31 21. sep. 2022
Oppdatert 16:35 21. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 364 ord
KURSHOPP: Storaksjonær Øystein Stray Spetalen kunne glede seg over en solid kursoppgang i Horisont Energi onsdag. Foto: Ivan Kverme

  -   -   -   -   - KAHOT -   -  

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,7 prosent før den sluttet på 1.163,23 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 90,72 dollar, opp 0,1 prosent. Equinor gikk opp 0,8 prosent til 354,40 kroner mens Aker BP la på seg 3,0 prosent til 335,70 kroner.

«Oljeprisen handles så vidt over 90 dollar fatet, dog dollarkursen er høy. I sum er dette bra for AS Norge, i alle fall på kort sikt, men kanskje ikke på lang sikt. Høy oljepris kombinert med høy dollarkurs er negativt for verdensøkonomien og derfor også negativt for Norge på lang sikt», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Fearnley-analytiker Magnus Solheim mener Horisont Energi har et stort potensial når det gjelder produksjon av ren ammoniakk, og anbefaler kjøp av aksjen mens han setter kursmålet til 110 kroner. Høyt oppe på aksjonærlisten finner vi Øystein Stray Spetalens Saga Pure, og Spetalens investeringsselskap, Ferncliff. Onsdag gikk aksjen opp 10,3 prosent før den sluttet på 52 kroner.

Nordea Markets har nedjustert kursmålet på Yara fra 550 til 500 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen.

«Imidlertid, gitt Yaras globale posisjon, en høy andel av spesialprodukter og god lønnsomhet utenfor Europa, er vi trygge på at finansiell avkastning vil holde seg tilfredsstillende», heter det i analysen. Aksjen falt 0,4 prosent til 401 kroner.

Tirsdag meldte Telenor at selskapet vil vurdere partnerskap innen eiendomsklassene fiber, datasentre og tårnvirksomhet.

– Vi tror at gjennom denne tilnærmingen kan vi oppnå attraktiv finansiell avkastning, uttalte finansdirektør Tone Hegland Bachke. Aksjen klatret 2,1 prosent til 104,40 kroner.

J.P. Morgan rykket tirsdag kveld ut med en analyse på Kahoot, hvor kursmålet ble nedjustert fra 44 til 36 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen ble opprettholdt. Storbanken trekker frem at Softbanks nedsalg og General Atlantics inntreden fjerner et teknisk aksjeoverheng, som har gjort at mange investorer har holdt seg unna Kahoot. Aksjen falt 2,6 prosent til 18,71 kroner.

Elkem, Norsk Hydro og Altor investerer gjennom Vianode to milliarder kroner i en batterifabrikk på Herøya. Elkem-aksjen gikk opp 0,1 prosent til 37,20 kroner, mens Norsk Hydro gikk ned 2,3 prosent til 60,74 kroner. Sistnevnte ble onsdag notert eks. utbytte på 1,45 kroner.