<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Wall Street i rødt

Wall Street holder seg i negativt terreng etter onsdagens kalddusj fra Fed. Teknologi tynger (oppdatert 18.38).

Publisert 22. sep. 2022 kl. 15.32
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 19.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 352 ord
FALLER TORSDAG: De tre nøkkelindeksene på Wall Street. Foto: Bloomberg

Futures indikerte at det kunne gå mot en svakt positiv start på New York-børsen, men samtlige åpnet i rødt.

Etter drøye tre timers handel ser børsene slik ut:

  • Industri-indeksen Dow Jones er ned 0,2 prosent til 30.129,64.
  • Den brede S&P 500-indeksen faller 0,6 prosent til 3.766,40 (laveste siden midten av juli).
  • Teknologiindeksen Nasdaq går tilbake 1,3 prosent til 11.078,27.

10-åringen kraftig opp

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten har skutt fart i løpet av dagen, opp til over 3,70 prosent. Dette tilsvarer en oppgang på 17 basispunkter bare i dag.

Onsdagens tredje trippelheving på rad fra Federal Reserve har økt frykten for at USAs sentralbank vil utløse resesjon i sin kamp for å ta ned den skyhøye inflasjonen.

30-års boliglånsrente snittet pr. 15 september 6,29 prosent, viser ifølge Marketwatch Freddie Macs ukentlige undersøkelse torsdag. Snittet har ikke vært høyere siden 2008. Oppgangen fra uken før er 27 basispunkter.

– Skyt først, spør etterpå

Vekstorienterte aksjer og halvledersektoren tynger, det samme gjør industri og inntektsavhengig konsum.

– Markedene føler de må rekalibrere verdsettelser, og når det skjer, skjer det på lineært vis – skyt først og spør etterpå, sier sjefstrateg Art Hogan i B. Riley Wealth til CNBC.

De tyngste Dow-komponentene er American Express på minus 4 prosent, mens Boeing, Goldman Sachs og Walt Disney trekker ned 2-3 prosent.

Tesla går tilbake over 3 prosent, mens Apple og Amazon er ned over prosenten.

– Fed tolererer en resesjon

USAs sentralbank, Federal Reserve, hevet som ventet styringsrenten onsdags kveld med 75 basispunkter. De tre indeksene endte alle ned rundt 1,6 prosent.

Fed ga sitt klareste signal hittil på at de er villige til å tolerere en resesjon om det er nødvendig for å få kontroll over inflasjonen, skriver TDN Direkt.

– Fed planlegger en hard landing, en myk landing er nesten utelukket. Powells innrømmelse av at den økonomiske veksten vil være lavere enn trenden i en periode bør oversettes til at sentralbanken taler for en resesjon. Det blir tøffere tider herfra, sier sjefstrateg i Principal Global Investors, Seeema Shah, ifølge Bloomberg.

Samtidig har det kommet to gode nyheter denne torsdagen. USA fikk en driftsbalanse på minus 251,1 milliarder dollar i andre kvartal, mindre enn ventet, og færre enn ventet søkte om ledighetstrygd forrige uke.