<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en stygg dag på Wall Street

Futures indikerer en rød børsåpning i USA. Fryktindeksen er opp fire prosent mens tiårsrenten stiger til 3,78 prosent.

  Publisert 23. sep. 2022 kl. 13.43
  Oppdatert 23. sep. 2022 klokken 13.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  FUTURES I RØDT: Det ligger an til en rød start på New York-børsen. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 1,2 prosent, at S&P 500 vil falle 1,4 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 1,5 prosent.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,78 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,9 prosent til 29,08.

  Den amerikanske sentralbanken hevet som ventet renten med 75 basispunkter onsdag kveld. På pressekonferansen som fulgte var sentralbanksjef Jerome Powell tydelig på at Fed ville gjøre det som trengs for å få prisveksten ned.

  «FEDs mål er i disse dager å “myklande” økonomien, det vil si å bringe ned aktiviteten sammen med inflasjonen , for så å legge til rette for ny oppgang lenger frem i tid. Hvorvidt de vil lykkes med det gjenstår å se», skriver  Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.