<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig fall på Wall Street – fryktindeksen opp 8,3 prosent

Fredagens handel på Wall Street holder seg i rødt. Fryktindeksen stiger 8,3 prosent. 

  Publisert 23. sep. 2022 kl. 15.33
  Oppdatert 23. sep. 2022 klokken 18.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 206 ord
  FREDAG: Nedturen fortsetter på Wall Street. Foto: Bloomberg

  Handelsuken har vært preget av den amerikanske sentralbankens renteheving. Oslo Børs endte fredag sin verste børsdag siden mars 2020. Pilene pekte også nedover når handelen startet på New York-børsen. 

  Klokken 18 ser de toneangivende indeksene slik ut:  

  • Nasdaq faller 2 prosent og står i 10.848 poeng.
  • Dow Jones faller 1,9 prosent til 29.512 poeng. 
  • S&P 500 faller 2 prosent til 3.681 poeng.

  Fed hevet som ventet renten med 75 basispunkter onsdag kveld. På pressekonferansen som fulgte var sentralbanksjef Jerome Powell tydelig på at Fed ville gjøre det som trengs for å få prisveksten ned.

  «Vi avrunder en tung sentralbankuke, hvor særlig den haukete beskjeden fra Fed har gitt avtrykk. Det ble en markert videre oppgang i lange renter i går, og bred nedgang i det amerikanske aksjemarkedet», skriver Handelsbanken i en rapport.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,7 prosent, mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 8,3 prosent til 29.62

  «FEDs mål er i disse dager å «myklande» økonomien, det vil si å bringe ned aktiviteten sammen med inflasjonen , for så å legge til rette for ny oppgang lenger frem i tid. Hvorvidt de vil lykkes med det gjenstår å se», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.