<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen snudde i grønt – kjempe trosset milliardnedgradering

Oslo Børs snudde opp 0,46 prosent etter oljeprisehopp. Hydro trosset salgsanbefaling og House of Control skjøt opp 54 prosent etter oppkjøpsmelding fra Visma. 

Publisert 16:27 26. sep. 2022
Oppdatert 17:30 26. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
TROSSET: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim og Lyse konsernsjef Eimund Nygaard. Foto: Hydro

    HOC    

Oslo Børs åpnet ned, men snudde i grønt utover dagen. Hovedindeksen endte i 1.117,28, opp 0,46 prosent.

Oljeprisen

Brent-oljen snudde mandag opp 1,4 prosent til 87,37 dollar fatet, mens WTI-oljen steg 1,7 prosent til 80,04 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 86,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Equinor endte opp 1,9 prosent, mens Aker BP steg 1,7 prosent. Vår Energi gikk opp 0,4 prosent. Norwegian Energy Company steg 0,6 prosent.

I rødt

Nordea-analytiker Hans Erik Jacobsen har på kort tid høvlet bort nesten 16 milliarder kroner fra Hydros kommende driftsresultater. Nå går han også over til en salgsanbefaling. Aksjen steg likevel 1,7 prosent. 

Verdier for 2 milliarder kroner er visket ut siden nyttår i Øystein Stray Spetalens gullgruve Bergen Carbon Solutions. Nå handles aksjen kun noen få kroner over prisen i børsdebuten. Aksjen falt mandag 2,2 prosent.

Styreleder Geir Førre blar opp ytterligere 1,2 millioner kroner for aksjer i Airthings. Aksjen endte ned 0,7 prosent.

Øyvind Mossige i SpareBank 1 Markets tror XXL vil tape 400 millioner kroner de neste 3 årene, og må hente penger for å overleve. Han spår aksjen i 2 kroner – fra 4,70 kroner i dag. Aksjen falt 11,2 prosent og er med det ned 68,4 prosent hittil i år.

DNB Markets starter dekning av Panoro Energy med kjøp og kursmål 41 kroner. Meglerhuset peker på at selskapet er verdsatt til konservative 0,44 ganger NAV, og ser et betydelig oppsidepotensial, som de mener er oversett av markedet. Aksjen falt likevel 0,9 prosent.

Jefferies har nedgradert anbefalingen for John Fredriksens Golden Ocean fra «kjøp» til «hold» og senket kursmålet fra 14 dollar til 10 dollar. 10 dollar tilsvarer mandag drøyt 106 kroner. Mandag falt Golden Ocean-aksjen til 84,60 kroner på Oslo Børs – ned 3,2 prosent.

Opptur

Visma har mandag morgen lagt inn et bud på 689 millioner kroner, tilsvarende en pris pr. aksje på 11,20 kroner, på House of Control. Nyheten sender aksjen opp 54,3 prosent til 10,80 kroner.

Blant tungvekterne steg Nordic Semiconductor  2,8 prosent. Fredag ble det kjent at flere meglerhus har fått bekreftet at Nordic Semiconductors databrikker har blitt brukt i Apples nye AirPod Pro. Det kan gi kraftig inntektsøkning for selskapet.