<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere tech-favoritt i ny all-time low

Oslo Børs hentet inn store deler av tapene – endte ned 0,14 prosent. Xplora falt til ny all-time low.

    Publisert 10. okt. 2022 kl. 16.28
    Oppdatert 10. okt. 2022 klokken 17.43
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 529 ord
    OPPTUR: Regin Jacobsens Bakkafrost steg. Foto: Ivan Kverme

             

    Oslo Børs hentet inn store deler av fallet mandag. Da børsen stengte sto hovedindeksen i 1.134,89, ned 0,14 prosent.

    Høyere inflasjon, boligprisveksten og statsbudsjettet gjør at DNB Markets venter dobbeltheving i november – og kanskje også i desember.

    Minst en dobbeltheving til i år, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets.

    Han får støtte fra analytikerkollegaene i Nordea Markets.

    – Vi tror kjerneinflasjonen vil stige ytterligere i månedene som kommer. Dette gir risiko for en ny renteøkning på 50 basispunkter før årsslutt, skriver Nordea Markets.

    Dette USA-tallet er desidert viktigst denne uken
    10.10.2022 Wall Street falt kraftig fredag og denne uken vil alt avhenge av inflasjonstallene som kommer torsdag. Det forklarer Waqas Sarwar, meglersjef i CMC Markets Skandinavia. Han oppsummerer børsuken og hva vi må følge med på i uken som kommer.

    Oljeprisen

    Brent-oljen sto mandag da børsen stengte ned 0,3 prosent til 97,6 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 0,2 prosent til 92,45 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 96,13 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

    Equinor endte ned 1 prosent mens Aker BP falt 3,3 prosent. Vår Energi falt 1,9 prosent.

    Opptur

    På topplisten over hvilke aksjer som steg mest finner vi Csam Health Group, Havila Shipping og Ice Fish Farming. Aksjene steg henholdsvis 12,8, 11,6 og 10,7 prosent.

    Peter Hermanrud har rustet seg for børskrakk, men har de seneste dagene investert i et selskap som tidligere har falt som en stein ved uro i finansmarkedene.

     – Jeg tror det er annerledes nå, sier han.

    Norse Atlantic melder at de økte passasjertallet med syv prosent i september, og at de forventer en økning i kabinfaktor og yield i oktober, som følge av beslutningen om å fjerne overskuddskapasitet på visse amerikanske ruter. Aksjen steg likevel 1,9 prosent.

    Arctic forventer at driftsresultat for Mowi blir lavere enn konsensus. Aksjen steg likevel 2,1 prosent. En annen lakseaksje Bakkafrost, som har blitt utpekt som vinner av flere analytikere, steg 3,7 prosent.

    Kid meldte om svak inntektsvekst i tredje kvartal, men aksjen endte likevel opp 3,1 prosent.

    I rødt

    Aksjene som falt mest var Canopy, NTS og Exact Theraupautics som endte ned 19,3, 11,3 og 10,5 prosent.

    Xplora Technolgies falt til ny all-time low mandag. Aksjen endte ned 8,2 prosent og er nå nede i 8,89 kroner. På toppen i januar 2021 kostet én aksje 54 kroner. Hittil i år er aksjen ned 70 prosent.

    Les mer om Xplora og målet for 2022 her.

    Tomra-aksjen har falt 46 prosent siden nyttår. Nå er det i ferd med å etableres et nytt dødskryss i chartet. Mandag endte aksjen ned ytterligere 2 prosent. 

    Teknisk analyse: Nytt dødskryss i Tomra-aksjen
    10.10.2022 Tomra-aksjen nådde toppen i begynnelsen av januar og har falt kraftig i år. Den stigende hovedtrenden ble brutt i slutten av januar og fra toppen falt aksjen 50 prosent før den snudde opp igjen og steg 60 prosent i løpet av sommeren. Fra 10. august har aksjen snudd ned igjen og falt 33 prosent. Aksjen har utviklet en fallende trend og har brutt flere tekniske støttenivåer. Det er nå også i ferd med å utvikles et nytt såkalt dødskryss, som ofte er et dårlig signal for den videre kursutviklingen.

    TGS har mandag lagt frem forventninger for tredje kvartal. Seismikkselskapet venter nå nettoinntekter i tredje kvartal på 135 millioner dollar, ned fra 200 millioner dollar i samme periode i fjor. Aksjen falt 5,7 prosent.

    Zaptec falt 3,5 prosent til tross for å ha meldt om en inntektsvekst i tredje kvartal på over 70 prosent. På det meste har aksjen mandag vært opp hele 10 prosent, men snudde raskt ned.

    Pareto-analytiker Carl Jørgen Flaen har lenge sett noe andre ikke ser i Zaptec. Nå jekker han opp forventningene for neste års salgstall og konkluderer at aksjen «virkelig» er interessant.

    Kepler-analytiker Andreas Nibe Nygård tok fredag opp dekning av Nel, og anbefaler selg. Kursmålet er satt til 9 kroner pr. aksje. Mandag falt aksjen 3 prosent til 11,21 kroner.

    – De må dra en veldig stor kanin opp av hatten for at det skal ha noen påvirkning, sier han.

    ABG Sundal Collier kutter kursmålet på Atea som følge av forventninger om lavere vekst. Aksjen falt 2,5 prosent.