<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødt på New York-børsen – rally i Netflix

Onsdagens handel på New York-børsen starter i rødt. Flere selskaper som har lagt frem kvartalstall stiger markant.

Publisert 19. okt. 2022 kl. 15.32
Oppdatert 19. okt. 2022 klokken 15.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
TORSDAG: New York-børsen starter torsdagens handel i rødt. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,6 prosent og står i 10.708,03 poeng mens Dow Jones faller 0,2 prosent til 30.478,35 poeng. S&P 500 faller 0,4 prosent til 3.703,51 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,10 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 2,0 prosent til 31,11.

Procter & Gamble og Baker Hughes har lagt frem sine kvartalstall, og aksjene stiger henholdsvis 2,5 prosent og 6,5 prosent i åpningsminuttene. Etter børsens stengetid tirsdag leverte Netflix sterke kvartalstall som sender aksjen opp 10,8 prosent i onsdagens handel.

Boligbyggingen i USA falt 8,1 prosent på månedsbasis i september. Det gir en sesongjustert årstakt på 1,439 millioner boliger, mens det på forhånd var ventet en årstakt på 1,475 millioner boliger, ifølge Trading Economics.

«Både gode selskapsresultater, billigere verdivurderinger og reversering av britisk finanspolitikk, som markedet viste klart misnøye til, har bidratt med å styrke risikosegmentet. Men, markedet får også motvind av høy inflasjon, risiko for resesjon og stigende renter som også skaper debatt om hvor holdbare gevinsten vil vise seg å være», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

Som en kuriositet kan vi nevne at det i dag er 35 år siden Black Monday på Wall Street.