<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nasdaq starter fredagens handel i rødt

Pilen peker ned på Nasdaq samtidig som fryktindeksen stiger nesten to prosent.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 15.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  FREDAG: Nasdaq starter i rødt. Foto: Bloomberg

  Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,5 prosent og står i 11.232,08 poeng mens Dow Jones stiger 0,1 prosent til 34.239,93 poeng. S&P 500 faller 0,1 prosent til 4.025,22 poeng.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,74 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,9 prosent til 20,80.

  «Den generelle stemningen på Wall Street har tatt seg betydelig opp i det siste, takket være oppløftende utviklingstrekk i økonomien. Det vil si at inflasjonen i USA har avtatt mer enn ventet de siste månedene, noe som igjen har senket rentene i markedet. Lavere inflasjon gir lavere renter, noe som isolert sett er positivt for både aksjemarkedet og konsumentene», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

  Fredag stenger handelen på New York-børsen klokken 19.00.