<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred børsoppgang i Asia etter optimistisk tegn

  Publisert 30. nov. 2022 kl. 06.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 172 ord
  Bloomberg

  Børsmarkedene i Asia stiger for det meste onsdag.

  I Japan stiger Nikkei 1,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 2,8 prosent.

  Shanghai Composite i Kina er opp 0,2 prosent, Hang Seng i Hongkong stiger 0,3 prosent, og Kospi i Sør-Korea styrkes 1,1 prosent.

  I India klatrer Sensex 0,1 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,4 prosent, mens Straits Times i Singapore faller tilbake 0,1 prosent.

  Også tirsdag var preget av optimisme i forkant av en pressekonferanse, der myndighetene kunngjorde at de vil styrke innsatsen for å få de eldre vaksinert. Ellers meddelte de at de fortsatt vil «følge nøye med på utviklingen til viruset». Selv om de ikke ga noe estimat for en gjenåpning, tolket flere dette som et steg i riktig retning. 

  Nye PMI-tall viser at industriaktiviteten i Kina falt under forventningene for november. Indeksen var på 48,0 poeng, mot ventede 49,0, skriver TDN Direkt. 

  Måneden før var indeksen 49,2 poeng. En indeks over 50 viser økende aktivitetsnivå, mens en under 50 viser avtagende. Innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren falt til 46,7 i november, sammenlignet med 48,7 måneden før.