<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsene faller i Tokyo og Hongkong

Det er bred nedgang på de asiatiske børsene mandag morgen. Covid-kaos og resesjonsfrykt preger markedene.

  Publisert 19. des. 2022 kl. 06.54
  Oppdatert 19. des. 2022 klokken 06.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 181 ord
  Foto: NTB

  I Japan faller Nikkei 1,11 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,77 prosent.

  Shanghai Composite i Kina svekkes 1,64 prosent, Hang Seng i Hongkong går tilbake 0,75 prosent, og Kospi i Sør-Korea er ned 0,61 prosent.

  I India klatrer derimot Sensex 0,45 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 0,21 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,56 prosent.

  Covid-kaos

  Kinesiske myndigheter prøvde lenge å holde smittetallet på null, og børsene steg da landet for noen uker siden lettet på kravene. Nå øker imidlertid smitten kraftig, noe som kan føre til store forstyrrelser.

  I en artikkel i Financial Times (FT) heter det imidlertid at viruset nå sprer seg hurtig og fører til store forstyrrelser og mangel på arbeidskraft. FT skriver videre at dette igjen kan føre til kaos i tilbudskjedene og nedstengte fabrikklinjer.

  Økt rente- og resesjonsfrykt preger også markedene, og var blant annet med på å sende Wall Street ned fredag.

  «Kombinasjonen av sentralbanker som ikke viser tegn til å dempe takten i renteøkningene fremover og flere svakere nøkkeltall enn ventet brakte resesjonsfrykten tilbake i aksjemarkedene på begge sider av Atlanteren», skriver DNB Markets i en oppdatering.