<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halv milliard for T-banejobb

Entreprenørkonsernet har inngått kontrakt med Oslo kommune.

Publisert 21. okt. 2020 kl. 13.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
GIGANTUTBYGGING: Fornebu stasjon og driftsbase laget av Zaha Hadid Architects og A-lab med prosjektet «Underjordisk landskap» var blant vinnerne i plan- og designkonkurransen for nye T-banestasjoner på Fornebubanen i Oslo og Bærum. Illustrasjon: Zaha Hadid Architects/A-lab

Entreprenørkonsernet Skanska har inngått en kontrakt med Oslo kommune for grunnarbeider på Fornebu stasjon og base, opplyses det i en melding.

Verdien av kontrakten er 497 millioner kroner.

Kontrakten vil bli inkludert i Skanskas ordrereserve for Norden nå i fjerde kvartal.

Den blir en del av den større T-baneutbyggingen i hovedstaden, med ny linje fra Majorstuen i Oslo til Fornebu i Bærum. Strekningen blir på rundt åtte kilometer, med seks nye stasjoner, og ventes å være klar for drift i 2027.

Gigantisk grop

Skanskas oppdrag er å etablere en ferdig byggegrop på rundt 600.000 fastkubikkmeter for neste entreprise knyttet til Fornebubanen, ved utgraving og sprenging.

Det innebærer rivning av bygningsmasse på Fornebu – rundt 75.000 kvadratmeter med bygningsmasse skal saneres og deponeres – samt omlegging av veier, kabler og rør.

Byggegropen skal også spuntes, sikres og gjøres tett, et arbeid som skal utføres av Skanska-selskapet Entreprenørservice.