<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardsprekk for energiløsning i det nye regjeringskvartalet

Sjøvann fra Oslofjorden skal sørge for kjøling og oppvarming i det nye regjeringskvartalet, men prosjektet blir dobbelt så dyrt enn først antatt.

Publisert 27. juni 2021 kl. 20.01
Oppdatert 7. juli 2021 klokken 09.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
2,8 MILLIARDER TIL VARME OG KJØLING: Allerede nå løper kostnadene løpsk i det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis

Opprinnelig var prisanslaget på 1,4 milliarder kroner, men regjeringen anslo i revidert nasjonalbudsjett at det trolig kommer til å koste 2,8 milliarder kroner, skriver NRK.

Planen er at det skal hentes inn vann fra fjorden ved Akershus festning, før det pumpes opp og sendes i rør i tusen meter inn til det nye regjeringskvartalet.

Grunnen til at prosjektet blir såpass mye dyrere er delt i tre: Det er mye tunneler i området fra før, det er forurenset masse i grunnen, og det er frykt for setningsskader.

– Dette er et veldig komplisert prosjekt, og noe som det gjøres lite av i Norge. Det er vanskelig å anslå hva det koster. Derfor har vi måttet ta rev i seilene på dette, sier kommunalminister Nikolai Astrup (H), som har ansvaret for det nye regjeringskvartalet.