<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke bygger nytt hjem til seg selv for 400 millioner

Med brukt betong og høye miljøambisjoner skal Veidekke nå bygge sitt eget nye hovedkontor på Oslos østkant. Oppdragsgiver er et selskap eid av Veidekke selv og OBOS.

  Publisert 28. sep. 2022 kl. 12.53
  Oppdatert 28. sep. 2022 klokken 14.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  SLIK: Veidekkes nye hovedkontor på Ulven i Oslo vil stå ferdig i januar 2025. Illustrasjon: LPO Arkitekter

   

  Veidekke skal bygge sitt eget nye hovedkontor på UIven i Oslo, opplyser entreprenørkonsernet onsdag.

  Oppdragsgiver er selskapet Ulven B1 Næringstomt, som er 50/50-delt mellom Veidekke selv og OBOS. Bravida Norge, LPO Arkitekter, Multiconsult, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet vil bistå i byggeprosjektet.

  Verdien av prosjektet oppgis til 403 millioner kroner. Det vil inngå i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

  Bygget blir på seks etasjer med et areal på 11.300 kvadratmeter, og dimensjoneres for 600 arbeidsplasser. Oppføringen starter umiddelbart, og det nye hovedkontoret ventes å stå klart for bruk i januar 2025.

  – Skal bli et referansebygg

  HAR HØYE MILJØAMBISJONER: Veidekke og konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto: Kaare Martin Granerud

  Det meldes om høye miljøambisjoner med prosjektet, og det nye bygget «skal bli et foregangs­bygg innen bærekraft og miljø», med klimagassreduksjon på mer enn 50 prosent sammenlignet med referansebygg. Det opplyses også at dette prosjektet blir det første i Norge der knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 prosent av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget.

  Bygget skal bli sertifisert etter miljøstandarden Breeam-Nor Excellent.

  – Her skal vi bruke helt nye bærekraftige og sirkulære løsninger for å redusere negativ påvirkning på klima og miljø. Dette skal bli et referansebygg til glede og nytte for våre ansatte, og ikke minst skal det bli et hovedkontor vi med stolthet kan vise våre kunder og samarbeids­partnere, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i meldingen.