<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk milliardrush i USA

På bare to uker har svenske Skanska sopet inn kontrakter for nær 5,6 milliarder kroner i USA.

  Publisert 12. okt. 2022 kl. 09.17
  Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 09.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  REHABILITERING: Skanska skal ta hånd om Williamsburg Bridge, som går mellom Manhattan og Brooklyn i New York. Foto: Bloomberg

  Skanska har inngått en kontrakt med New York City Department of Transportation for rekonstruksjon og rehabilitering av Williamsburg Bridge i New York, opplyser den svenske entreprenørgiganten onsdag.

  Kontrakten har en verdi på 150 millioner dollar – cirka 1,5 milliarder svenske kroner.

  Arbeidene starter nå i oktober, og ventes å være gjennomført i desember 2025.

  To milliardavtaler på to dager

  Williamsburg Bridge-kontrakten er den andre store New York-kontrakten Skanska melder om denne uken. Tirsdag meldte selskapet om en kontrakt med Metropolitan Transportation Authority om utbedringer på T-banestasjoner i New York, også denne verdt 150 millioner dollar for Skanska.

  T-baneoppdraget skal utføres i samarbeid med joint venture-partneren Railroad Construction Company på stasjoner som inngår i Flushing Line.

  2,6 milliarder i forrige uke

  I forrige uke meldte Skanska om nye kontrakter i USA for tilsammen 263 millioner dollar – eller nær 2,6 milliarder svenske kroner.

  Den ene gjelder utskiftning av 17 rulletrapper på seks T-banestasjoner i New York for 113 millioner dollar. Også her er oppdragsgiver Metropolitan Transportation Authority.

  Den andre gjelder bygging av en ny skole for Wake County Public School System i Fuquay-Varina i North Carolina, der kontraktsverdien er 78 millioner dollar.

  Den tredje gjelder renovering og utvidelse av et akademisk helse- og velværesenter i New Jersey for 72 millioner dollar.

  Skanska bokfører alle de nye USA-oppdragene i tredje kvartal 2022.