<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS kjøper seg inn i NCC

OBOS tar et jafs av den svenske entreprenøren NCC, og betaler 772,5 millioner svenske kroner for 6,5 prosent av selskapet.

Publisert 7. des. 2022 kl. 08.43
Oppdatert 7. des. 2022 klokken 11.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
SVENSKEHANDEL: For OBOS, ledet av Daniel Kjørberg Siraj. Foto: NTB

OBOS har kjøpt 6,5 prosent av kapitalen og 23 prosent av stemmene i svenske NCC fra Nordstjernan for 772,5 millioner svenske kroner, går det frem av en pressemelding.

Kjøpesummen tilsvarer en volumvektet aksjekurs på rundt 110 svenske kroner. NCC (A-aksjen) sluttet på 115 svenske kroner i Stockholm tirsdag, mens B-aksjen sluttet på 101 svenske kroner.

Transaksjonen omfatter 5 millioner A-aksjer, samt 2 millioner B-aksjer.

– Vi ser frem til å ta en aktiv rolle i å utvikle selskapet sammen med Nordstjernan, selskapets styre og ledelse, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

Strategisk transformasjon

Etter transaksjonen sitter Nordstjernan igjen med rundt 5 millioner A-aksjer og 4,7 millioner B-aksjer, tilsvarende rundt 8,9 prosent av kapitalen og 24 prosent av stemmene.

– Nordstjernan har i et par år vært inne i en strategisk transformasjon. Bare i løpet av det seneste året har vi investert 3 milliarder svenske kroner i nye selskaper som engcon, Norva24 og Aidian. Fra å ha investeringer stort sett utelukkende i én sektor, byggsektoren, har vi nå aktive investeringer i fire sektorer, sier Nordstjernan-sjef Peter Hofvenstam i en kommentar.