<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

AF Gruppen melder om ny kontrakt i Sverige

– Med denne avtalen får vi innpass i et for oss nytt og voksende marked, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

Publisert 16. des. 2022 kl. 14.08
Oppdatert 16. des. 2022 klokken 14.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord

 

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å prosjektere og å utføre bygge- og installasjonsarbeidet for to kraftanlegg for Svenska kraftnät. Oppdraget utføres i et konsortium med Hitachi Energy der Kanonadens andel av kontrakten er verdt om lag 170 millioner kroner, eks. mva. 

Kontrakten er en totalentreprise og Kanonadens del av arbeidene omfatter riving av et eksisterende anlegg, anleggsarbeid, byggearbeid og monterings- og installasjonsarbeid.

Oppdraget omfatter to STATCOM-anlegg i Stockholm-området. STATCOM-anleggene er en statisk kompensator som automatisk kan regulere spenningen i nettet.

– Med denne avtalen får vi innpass i et for oss nytt og voksende marked, helt i tråd med vår strategi om å satse på energi- og kraftsiden, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.