<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 22. sep. 2022 kl. 13.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
LANGT BAK FRONTEN: Selv om rammen for kommuneoppgjøret var 3,84 prosent, fikk lektorer med lengst utdannelse og ansiennitet et tilbud om 2,3 prosent, skriver artikkelforfatteren. Her fra en markering utenfor Stortinget. Foto: NTB

Tungnemme lektorer?

Hvorfor skal erfarne lærere med lang utdannelse i skolen få mindre enn de andre hver gang, spør lektor Hilde M. Røise.

Tirsdag 20. september skrev Trygve Hegnar en tekst med tittelen «Litt tungnemme lærere» i Finansavisen. Der skrev han at lærerne har fått en lønnsøkning på 3,7–3,8 prosent. Men ikke alle lærere i kommuner og fylkeskommuner har fått over 3 prosent. Selv om rammen for kommuneoppgjøret var 3,84, fikk for eksempel lektorer med lengst utdannelse og ansiennitet et tilbud om 2,3 prosent. Er vi tungnemme når vi mener det ligger lavere enn andre? Det er betydelig lavere enn frontfaget og kommunesektoren for øvrig.

Som Hegnar nevner, var årets ramme i frontfaget 3,7 prosent. Lærere med lengst utdannelse og ansiennitet har i flere år hatt lavere lønnsvekst enn frontfaget og andre i kommunesektoren. Denne differansen er en viktig grunn til at vi streiker. Alle kan ikke få like mye hver gang. Vi forstår det. Men hvorfor skal erfarne med lang utdannelse i skolen få mindre enn de andre hver gang?

Hilde M. Røise

Lektor ved Nadderud vgs.