<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 18. des. 2022 kl. 13.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
FÆRRE GJESTER, ØKTE KOSTNADER: Innad i restaurantbransjen snakker man om et konkursras etter julebordsesongen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Adrian Nielsen

Det er nok nå!

Det er elendig samfunnsøkonomi at arbeidsplasser avvikles på strømkrisens alter, skriver Arne-Jørgen Skurdal i Visit Øst-Norge.

Nå er det på tide å legge partipolitikk til side for å finne en løsning som redder arbeidsplasser. Norge klarte å møte pandemien ved å stå sammen, det er på tide å brette opp fellesskapets armer på ny.

Arne-Jørgen Skurdal. Foto: Visit Øst-Norge

Det er elendig samfunnsøkonomi at arbeidsplasser avvikles på strømkrisens alter, for så å sende ansatte til Nav. Det er elendig håndtering av menneskene, elendig for lokalsamfunnene som mister tilbud og arbeidsplasser.

Vi trenger disse bedriftene, arbeidsplassene er verdifulle, og ingen er tjent med å gjøre jobbene om til støtte fra Nav. Det er langt bedre samfunnsøkonomi å redusere statens strøminntekter ved å tilbakeføre midlene til bedrifter for å komme seg over kneika.

Blir du brått slått beina under, vil du kanskje trenge krykker i en periode – en kan ikke si at du får fikse det selv. I så fall blir det langvarige skader.

Visit Øst-Norge organiserer 200 reiselivsbedrifter i Innlandet og Viken. Mange av disse er små og mellomstore bedrifter som først har vært gjennom en pandemi og nå en ekstremt krevende strømkrise. De siste dagene er det blitt kjent at store aktører som Hadeland Glassverk må permittere fra januar. Med en strømregning på 100.000 kroner dagen må Anno Museene stenge ut mars. Dette er aktører som igjen genererer besøk til blant annet hotellnæringen. De er i tillegg viktige læringsarenaer for skoleverket.

Innad i restaurantbransjen snakker man om et konkursras etter julebordsesongen. Hytteområder som er helt avhengig av deltidsinnbyggere fortviler over at folk ikke bruker hyttene. Dette er ikke luksus, men et stort bidrag til den lokale verdiskapingen. Dette rammer den lokale snekkeren, elektrikeren og den lokale kjøpmannen.

Det er nok nå! Vi forventer en felles løsning!

Arne-Jørgen Skurdal

Reiselivssjef i Visit Øst-Norge