<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droneselskap fortsetter samarbeidet med Equinor

Nordic Unmanned fortsetter sitt samarbeid med Equinor og skal gjennomføre offshore-tester til sommeren.

Publisert 08:42 22. jan. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 115 ord
SAMARBEID: Nordic Unmanned skal samarbeide med Equinor.  Foto: Nordic Unmanned

     

Droneselskapet Nordic Unmanned skal fortsette samarbeidet med Equinor. Den nye kontrakten innebærer en studie på hvordan Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) kan benyttes i luftrommet mellom installasjoner og fartøy til havs, i søk og redningsoperasjoner og til og fra plattform til land, fremgår det av en børsmelding fredag. 

Studien skal identifisere gode løsninger for omfattende testing til sommeren og fokusere på autonom integrasjon av førerløse trafikkløsninger. I testingen inngår også landingssystemer, ny teknologi og regulatoriske krav. 

Nordic Unmanned-aksjen har steget kraftig siden det ble notert i midten av desember i fjor. Så langt i år har aksjen steget 12,44 prosent, til 35,42 kroner, og den siste måneden er aksjen opp 77,70 prosent.