<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik er milliardærens kryptoportefølje

Milliardæren Mark Cuban har lenge vært investert i kryptovaluta og røpet nylig i en podcastepisode hvordan porteføljen hans ser ut.

Publisert 3. apr. 2021 kl. 09.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
KRYPTO: Mark Cuban røpet nylig hvordan kryptoporteføljen hans ser ut.  Foto: Chris Pizzello

Milliardæren Mark Cuban har tjent en formue på å bygge opp IT-selskaper og selge de videre med solid gevinst. Salgene medfører at han står oppført med en formue på 4,4 milliarder dollar, rundt 37,5 milliarder kroner, på Forbes-listen. De senere årene har han rettet øynene mot kryptovaluta og avslørte nylig hvilke typer han har i porteføljen.

I podcasten «The Delphi Podcast» uttalte Cuban at kryptoporteføljen består av «60 prosent bitcoin, 30 prosent ethereum og 10 prosent annen krypto», ifølge CNBC. 

Ifølge Cuban er bitcoin «et bedre alternativ enn gull, og jeg kommer til å fortsette å holde det». Milliardæren har også en god del av verdens nest største kryptovaluta i porteføljen, ethereum, som han mener er veldig «tilpasningsdyktig over tid». 

«Jeg skulle begynt å kjøpe den for fire år siden, rett og slett fordi jeg tror det er det nærmeste vi har en ekte valuta», sier Cuban om ethereum. 

Kryptovalutaen har steget 42 prosent den siste måneden og 24,7 prosent den siste uken, og satte natt til lørdag ny rekord med en verdi på 2.145 dollar, ifølge Coinbase. 

Cuban har også en liten andel, 10 prosent, i mindre kjente kryptovalutaer og kjøpte blant annet en liten mengde dogecoin i februar. «Der er noe jeg kjøper for moroskyld», sier han i podcasten.