<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snapchat med skuffende kvartal

Snap Inc. leverte under analytikernes forventninger for kvartalet og faller 4 prosent i etterhandelen.

  Publisert 21. apr. 2022 kl. 22.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Foto: NTB

  Torsdag kveld etter børsslutt slapp Snap Inc. tall for årets første kvartal. Tallene nådde ikke opp til det som på forhånd ble ventet av Wall Streets analytikere, og straffes i etterhandelen. På det meste falt aksjen 4 prosent.

  – Kvartalet ble mer utfordrende enn ventet, uttalte konsernsjef Evan Spiegel, og viste til krevende makroøkonomiske forhold som kilden til noe av vanskelighetene. 

  Totale inntekter for kvartalet endte på 1,06 milliarder dollar, mens det på forhånd var ventet 1,07 milliarder dollar. Dette er en økning på 38 prosent fra samme kvartal året før. Bunnlinjen endte i rødt, og selskapet fikk et netto tap på 359 millioner dollar. 

  Snap Inc. gikk med overskudd for første og hittil eneste gang forrige kvartal

  Tap per aksje endte på 0,02 dollar, mens det ifølge Refinitiv var ventet en inntjening per aksje på 0,01 dollar. 

  Til tross for skuffende resultat så selskapet en uventet stor økning på antall brukere. Antall Snapchat-brukere økte 18 prosent fra samme tid i fjor, til 332 millioner. Fremover venter selskapet en omsetningsøkning på mellom 20 og 25 prosent i det neste kvartalet.