<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kahoot: SEB og Arctic nedgraderer, DNB oppgraderer, Carnegie senker kursmål

Publisert 4. nov. 2022 kl. 09.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord

SEB og Arctic Securities nedgraderer sine anbefalinger på Kahoot fra til hold fra kjøp, og senker kursmålet til henholdsvis 23 og 20 kroner pr aksje, fra tidligere 39 og 45 kroner. I tillegg senker Carnegie sitt kursmål til 19 kroner fra 21 kroner og gjentar hold. DNB Markets oppgraderer til hold fra salg og oppjusterer sitt kursmål til 20 fra 19 kroner, fremgår det av oppdateringer fra meglerhusene fredag.

SEB skriver at nedjusteringen av Kahoots guiding ikke kom som noen overraskelse for hverken dem eller resten av analytikerne, men finner det bekymringsfullt at Kahoot peker på økende makrousikkerhet som årsaken – da det kan bety at plattformen er mindre motstandsdyktig enn tidligere forventet. Tross sterke tall fra Clever i tredje kvartal, forventer SEB svakere vekst fra Kahoot på kort sikt og ser begrensede triggere fremover.

Også Arctic viser til Clevers sterke resultat, og synes veksten i tredje og fjerde kvartal er positiv. Imidlertid sitter Arctic igjen med mange spørsmål, og mener visibiliteten er lav. De bemerker at veksten for Kahoots kjerneprodukter har falt betydelig, og selskapet er tilsynelatende avhengige av nye produktlanseringer.

Carnegie nedjusterer sitt omsetningsestimat for Kahoot i 2023-2024 med 8-11 prosent, på bakgrunn av lavere abonnementsvekst. Etter at aksjen falt 20 prosent torsdag, prises den ifølge Carnegie i tråd med sammenlignbare nordiske selskaper, og betydelig nedsiderisiko har nå blitt adressert – inkludert kutt i guiding. De er samtidig bekymret for den svekkede veksten, og mener Kahoots kjerneplattform må vise tegn til forbedring før de blir mer positive.

DNB Markets skriver at de har oppgradert ettersom de ser en mer balansert risk/reward herfra.

«Vi tror det vil være viktig for Kahoot å tilbakestille forventningene for 2023 og fremover til et mer oppnåelig nivå og begynne å slå sine prognoser, for å gjenoppbygge tillit hos investorer. Midtpunktet av faktureringsguidingen for fjerde kvartal på 50–55 millioner dollar ser strukket ut etter vårt syn, men den lave enden av guidingen bør være oppnåelig», skriver DNB Markets.

(TDN Direkt)