<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk forbyr «tullball» og humor på Twitter

Elon Musk griper nå direkte inn i modereringen på Twitter. 

    Publisert 7. nov. 2022 kl. 15.59
    Oppdatert 7. nov. 2022 klokken 16.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    TVITRER OG MODERERER: Elon Musk griper nå inn og endrer på både det ene og det andre i Twitter. Dreamstime.com

    Elon Musk har allerede begynt å rydde opp i Twitter. Ikke bare sparker han ledere over en lav sko, og «tvinger» medarbeidere til å sove i sovepose på jobben. Nå slår han også ned på kontoer der personer på ulike måter utgir seg være andre enn dem selve, som for eksempel Elon Musk. 

    Later du som du er en annen, uten å gjøre uttrykkelig oppmerksom på at det er en parodi, blir du suspendert  uten ytterligere advarsel, tvitret han søndag.

    «Tidligere advarte vi før suspendering, men nå som vi ruller ut en omfattende verifisering, vil det ikke komme noen advarsel. Dette vil nå også tydelig identifiseres som en betingelse for å registrere seg på Twitter Blue, fortsatte han. 

    Og det blir heller ikke anledning til å endre navn: «Enhver navneendring vil føre til midlertidig tap av verifiseringsmerke», heter det videre.

    Reaksjonene lot ikke vente på seg. En som kaller seg Not Jerome Powell skrev at han ikke er Jerome Powell, med spørsmål om det da var greit?

    En annen reagerte litt mer ironisk. 

    Og Samantha Marika ville for eksempel rapportere en konto der en person utgir seg for å være president i USA, uten å spesifisere at det er en «parodi».

    Mye moro i Twittertråden til Elon Musk