<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger shoppingsenter for én milliard

Borgestad kan cashe inn en gevinst på 170-175 millioner kroner i forbindelse med salg av shoppingsenter.

    Publisert 21. sep. 2007 kl. 09.49
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord

    Borgestad meldte i juli om signering av foreløpig aksjesalgsavtale med tyske Deka - ImmobilienEuropa. Endelig avtale om salg av aksjene i Forum Gliwice til Deka - ImmobilienEuropa er nå signert, heter det i en melding. Borgestad meldte i juli om signering av foreløpig aksjesalgsavtale med tyske Deka - ImmobilienEuropa. Endelig avtale om salg av aksjene i Forum Gliwice til Deka - ImmobilienEuropa er nå signert, heter det i en melding. Eierne av Forum Gliwice, Borgestad Group og Quinlan Private, har i går kveld signert en Share Purchase Agreement (SPA) vedrørende salg av aksjene i Forum Gliwice.Salgsprisen for shoppingsenteret er 128 millioner euro.Borgestadkonsernets regnskapsmessige gevinst vedrørende salget utgjør 170-175 millioner kroner og vil gi konsernet en kontantstrøm på 240-245 millioner kroner. Den oppnådde salgsprisen har også medført at Borgestad har fått utbetalt en merpris på salget av 50 prosent av aksjene i Forum Gliwice til Quinlan Private. Dette salget ble gjort høsten 2005 og ga Borgestad en gevinst på 16,8 millioner kroner.