<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tøffe tider for lånemeglere i USA

Boliglånskrisen i USA går ikke bare ut over fattige huseiere. Også lånemeglerne trues av masseoppsigelser. I tillegg får de skylda for alt som er galt.

  Publisert 1. feb. 2008 kl. 15.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Beskrivelse av et hus. E. Rik Mann / Copy

  I USA er det vanlig at såkalte lånemeglere opptrer som mellommenn når huskjøpere skal ta opp boliglån i en bank, i motsetning til her hjemme, hvor de fleste boligkjøpere selv tar direkte kontakt med banken.Lånemeglerbransjen har tradisjonelt vært en lukrativ bransje med gode provisjoner, men nå er den hardt rammet av den økonomiske krisen i USA. Stadig flere lånemeglere har lite eller ingenting å gjøre, og arbeidsledigheten blant dem er stigende.- Vi holder oss fast i et halmstrå. Det er det eneste vi kan gjøre nå, sier Ritch Workman i Melbourne i delstaten Florida. Han driver et meglerfirma med 21 ansatte, men må snart begynne å si opp flere av sine medarbeidere.I fjor videresolgte firmaet til Workman boliglån for 35 millioner dollar. I 2005, da markedet var på topp, var omsetningen 100 millioner dollar.