<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Collier & co. fikk 131,5 millioner - for hva da?

En klikk rundt Jan Petter Collier har innkassert 131,5 millioner kroner for en jobb de aldri fikk gjort.

  Publisert 16. juli 2008 kl. 12.45
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  Foto: HegnarOnline

  Finansavisen tar oss i dag med tilbake til høsten 2001, da Sundal Collier, ABG og Askia Invest ble slått sammen. I forbindelse med fusjonen tok en liten gruppe nøkkelpersoner enkelte verdipapirer, eiendom og relatert virksomhet i selskapet Kompetansekapital.I Kompetansekapital lå en syndikeringsavtale for Fornebu Boligspar, og uten en eneste ansatt skulle selskapet selge og følge opp kjøperne i prosjektet.Avtalen forsvant da Scandinavian Property Development (SPD) kjøpte prosjektet og skrinla boligspar-konseptet. Men Kompetansekapital ville likevel ha betalt, skriver avisen, som viser til årsregnskapet for 2007.Av dette fremgår driftsinntekter på 131,5 millioner kroner knyttet til avbruddshonorar i forbindelse med terminering av syndikeringsavtalen.SPDs finansdirektør Are Njåstein bekrefter honoraret, men legger til at noe også knytter seg til tilretteleggingsarbeid utført av Sundal Collier.Jan Petter Collier nekter ifølge Finansavisen å gi informasjon rundt honoraret.