<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette er et marked i full krise

Salget av nye boliger har falt fullstendig sammen. - Ekstremt svakt, sier analytiker om 4. kvartal.

    Publisert 20. jan. 2009 kl. 10.48
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord

    Ferske tall fra Boligprodusentenes Forening viser at salget av nye boliger falt 65,5 prosent i 4. kvartal i fjor sammenlignet med samme periode året før. Og bare fra 3. kvartal til 4. kvartal i fjor falt boligsalget voldsomme 56,5 prosent.- Salget var ekstremt svakt i årets tre siste måneder. (...) Dette er et marked i full krise, sier mannen bak rapporten, Prognosesenterets partner Bjørn M. Birkeland, til dn.no.Foreningen opplevde tidlig at leilighetssalget falt sammen.- Det hadde sammenheng med mange resalg fra investorer som ville selge seg ut, noe som sto i direkte konkurranse med førstegangssalg, forklarer adm. dir. Per Jæger overfor nettavisen.I både Nord-Norge og Oslo ble igangsettingen av boliger mer enn halvert fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008.