<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Peker ut vinnere i svakt boligmarked

Ekspertene spår boligprisene markert ned i 2009. Men noen boliger vil klare seg bedre enn andre.

  Publisert 22. jan. 2009 kl. 14.16
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  Boliger til salgs - Foto: Scanpix

  Med renten på vei ned og arbeidsledigheten på vei opp er ekspertene usikre på den videre boligprisutviklingen.- Det kan snu i 2009, men jeg tror det heller vil skje i 2010, sier NHH-professor Ola H. Grytten til Aftenposten.Han spår et prisfall på 8-10 prosent i 2009. Sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret tror på 10 prosent, med "tusen forbehold".Han påpeker overfor avisen på at det nå bygges opp en underliggende etterspørselsvekst.- Det er lav boligbygging, samtidig som det er stor befolkningsvekst. Når finansmarkedet fungerer igjen, vil dette kunne føre til en sterk vekst i boligprisene, fortsetter Senneset, som tror familieboligene blir vinnere fremover.- Godt etablerte familier, med solide bankforbindelser, vil fremdeles få de lånene de trenger. Taperne vil nok fortsatt være folk med små boliger. Ungdommer som ikke har foreldre i ryggen og ingen gode bankforbindelser, vil slite med å få lån, sier han til Aftenposten.