<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår milliardsmell i Norwegian Property

Analytiker tør ikke å anbefale kjøp av Norwegian Property, og peker på den største risikoen i aksjen.

  Publisert 26. jan. 2009 kl. 14.27
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Norwegian Property - Foto: Scanpix

  Pareto-analytiker Thomas Nielsen spår nedskrivninger på 800-1.100 millioner kroner for Norwegian Property (NPRO) i 4. kvartal, og viser overfor neNyheter.no til at Aberdeen Property Investors nylig tok nedskrivninger på 3-4 prosent fra 3. til 4. kvartal for fondene sine.- Jeg forventer nedskrivninger omtrent på dette nivået, og jeg forventer også nedskrivninger på swapkontraktene, fordi rentene falt i 4. kvartal, sier han.NPROs eiendomsverdier er på 27-28 milliarder kroner, mens rentebærende gjeld var rundt 21 milliarder kroner ved nyttår.- Nedskrivningene gjenspeiler lavere forventninger til markedsleie, der det ikke lenger ser fullt så lyst ut. Samtidig har kredittmarginene gått ut, noe som presser yieldkravet, fortsetter Nielsen overfor nettstedet.NPRO-aksjen handles for 5,13 kroner på Oslo Børs, ned 6,56 prosent i dag. Selv om verdijustert egenkapital ifølge siste rapport var 35 kroner per aksje, tør ikke analytikeren å gå fra "hold" til "kjøp", og viser til kapitalbehov som den største risikoen.