<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Studenter blakkes på leiemarkedet

- Vi tar ikke opp studielån for å betale husleie, sier studentene. De har klare krav til regjeringens krisepakke 26. januar.

  Publisert 20. jan. 2009 kl. 11.28
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  Foto: Scanpix

  I dag la SSB frem sin leiemarkedsundersøkelse for 4. kvartal 2008. Denne viste en fortsatt kraftig økning for 1-romsboliger. Økningen fra 4. kvartal året før var på 9,6 prosent til en snittleie på 4.291 kroner.På landsbasis har husleien steget 5,7 prosent (alle størrelser) i løpet av det siste året.- Trangere og trangere- Tallene viser at det blir trangere og trangere å være student i Norge, sier Øistein Svelle og Ingvild Reymert, ledere i hhv. Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion.De to krever ifølge en melding at ett av tiltakene i regjeringens tiltakspakke blir bygging av flere studentboliger.- I høst sto flere tusen studenter i boligkø. Samtidig skjøt utleieprisene på det private markedet i været. Det er ingenting som tyder på at leieprisene vil avta i 2009, derfor krever vi at regjeringen nå bygger flere studentboliger, sier duoen.- Tvinges ut av lesesaleneStudentlederne påpeker at regjeringen kostnadsjusterte studiestøtten med 2,5 prosent i 2008, altså langt mindre enn husleieøkningen på 5,7 prosent.- Når leiekostnadene sluker stadig mer av den spinkle studiestøtten tvinges studentene ut av lesesalene og inn i deltidsjobbene. Vi tar ikke opp studielån for å betale husleie, vi ønsker å bruke det på studiene. Det blir det stadig mindre rom for, fortsetter Svelle og Reymert.