<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svindelrammet må selge gigantvilla på Kongsvinger?

Styreleder Asger Jensby, i det svindel- og konkursrammede selskapet IT Factory, må trolig selge gigantvillaen på Kongsvinger.

  Publisert 20. jan. 2009 kl. 08.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 333 ord
  Foto: iStockphoto

  Dansken Asger Jensby, som bosatte seg på Kongsvinger, bygget gigantvilla på 1.000 kvadratmeter og skulle sponse Kongsvinger fotballklubb tilbake opp i eliteserien, har havnet i enda mer trøbbel.Stein Bagger forsøker nå, i følge danske BT, å trekke Jensby inn i milliardsvindelen. Bagger hevder at Agios United, som stod som eier av store deler av IT-Factory, egentlig var eid av Asger Jensby og Allan Vestergaard, og at han selv kun spilte en mindre rolle. Agios United ble slått konkurs sist torsdag i Sø- og Handelsretten.Agios United har, i følge avisen, vært en del av den leasingmodellen som er brukt til å lure danske banker for minst 1,2 milliarder danske kroner, tilsvarende 1,46 milliarder norske kroner. Jensby sier imidlertid til BT at hvis hans navn dukker opp i forbindelse med selskapet så er det forfalsket , slik mye annet i denne saken er.Det Jensby imidlertid innrømmer er at det er Agios Invest som har lånt ham pengene til å bygge gigatvillaen på Kongsvinger.Jensby skal, i følge BT, ha lånt 20 millioner kroner av Stein Baggers Agios Invest til å bygge villaen. Pengene ble i fjor utbetalt via en rekke gjeldsbrev fra Agios Invest, som er registrert på Niue Island .- Det lån er korrekt. Men det er også alt, som jeg har haft med Agios United at gøre, sier han til BT.Etter konkursen i IT-Factory er det usikkert om familien klarer å sitte med luksusvillaen på Nesteby .Men Bagger og Jensby later til å ha mer sammen. BT skriver også at Jensby har kjøpt en luksusleilighet sammen med Stein Bagger på 111 kvadratmeter på Islands Brygge. Den skal ha blitt kjøpt av Stein Baggers kone, Anette Uttenthal, for 4,65 millioner danske kroner. Leiligheten eies 50/50 av de to gjennom selskapet Isl. Brg 75 ApS.Og i garasjen står en svart Lamborghini, som i følge avisen eies av jensby og Bagger. Jensby, derimot, mener bilen er hans.- Det er min lamborghini. Jeg har altid været vild med biler og elsker at køre i den om sommeren, sier han til avisen.